Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Suomi työlinjalle

Kuva: Suomi työlinjalle

Sipilän hallitus antoi toisen budjettinsa ja myös siitä puuttuvat todelliset työllisyystoimet. Työllisyyden hoitamisessa aika käy vähiin.

Tuoreet työllisyysluvut osoittavat, että pitkäaikaistyöttömyydessä on saavutettu Suomen ennätys. Sen takia SDP tulee esittämään konkreettisia toimia, joilla Suomi saadaan työlinjalle – ei halpatyölinjalle.

Työeläkemaksujen emu-puskurien käyttö parantaa ostovoimaa ja Rinteen työllistämismalli antaa työtä tuhansille. ALV-alarajan nostaminen 30 000 euroon ja ensimmäisen työntekijän palkkaamisen helpottaminen tukee pienyrityksiä. Työttömien koulutusta helpotetaan. Terveyskeskukset ja koulut laitetaan kuntoon kuntien investointeja tukemalla. Nämä kaikki voidaan toteuttaa ilman, että velkaantuminen lisääntyy.

On hyvä, että hallitus peruu aiempia huonoja päätöksiään, kuten päivähoitomaksujen jättikorotukset ja eläkeläisten jättämisen veronkevennysten ulkopuolelle. Lisäksi oli hyvä, että hallitus kuunteli SDP:tä ja toteutti pitkäaikaistyöttömien armahtamisen Lex Taipaleen mukaisesti.

Nämä ovat esimerkkejä siitä, että oppositiosta voi vaikuttaa.

Suomalaiset ovat aina selvinneet vaikeuksista kovalla työllä, ahkeruudella ja pitämällä yhtä. Työ ja kansankunnan eheys – siinä on reseptiä tämänkin päivän vaikeuksien voittamiseen.

Viimeisen vuoden aikana suomalaiset palkansaajat ovat ottaneet suuren taakan kantaakseen. Eläkeläisten, opiskelijoiden, työttömien ja lapsiperheiden toimeentulosta on leikattu. Tätä hallitus perusteli sillä, että velkaantuminen saadaan taittumaan.

Hallitus ei pitänyt lupaustaan, sillä se ottaa entistä enemmän velkaa. Suomalaiset kysyvätkin: Mihin sosiaaliturvan ja palveluiden leikkauksista syntyneet säästöt käytetään?

Vastaus löytyy budjetista: hallitus jakaa suomalaisilta leikatut rahat omille taustaryhmilleen.!p Apteekkareita ja juristeja hellitään useiden tuhansien eurojen verovähennyksellä. Suomen suurituloisin apteekkari saa lahjaksi 25 000 euroa puhtaana käteen. Miljoonaperijät ja eniten tienaavat saavat suuret veronkevennykset.

Sinne suomalaisilta leikatut rahat menevät.

Kaupan myyjä ja lastenhoitaja joutuvat tyytymään!p pariinkymmeneen!p euroon kuukaudessa ja työttömäksi jääneen sähköasentajan toimeentuloa leikataan 5 000 euroa vuodessa.

Viime vaalikaudella oppositiopuolue Keskusta vaati RobinHood -veroa, jonka piti ottaa rikkailta ja antaa köyhille. Nyt tulos on täysin päinvastainen. Pääministeri Sipilästä ei tullutkaan Robin Hoodia, vaan Nottinghamin sheriffi, joka ottaa köyhiltä ja antaa rikkaille.
Timo Soinin lupaus muuttaa kaikki alle tuhannen euron kuukausitulot verovapaiksi ei toteudu. Sen sijaan hallitus ja perussuomalaiset esittävät sotiemme veteraanien eläkkeiden ja rintamalisän leikkausta ensi vuodelle, jolloin Suomen itsenäistymisestä tulee kuluneeksi sata vuotta.

Politiikassa on aina vaihtoehtoja ja sen SDP tarjoaa. Suomi pitää siirtää työlinjalle niin, että kaikki pidetään mukana.
Itsenäisyyden juhlavuoden teema kiteytyy yhteen sanaan: yhdessä. SDP haluaa muuttaa Suomen suuntaa. Yhdessä.

Antti Lindtman

Antti Lindtman on SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja ja SDP:n 1. varapuheenjohtaja

23.9.2016 08:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva