Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Hallitukselle risuja, vain ajatus Lex Taipaleen jatkosta sai kiitosta

SDP:n eduskuntaryhmän kesäkokous Raumalla viime viikon lopulla aloitti demarien osalta poliittisen syksyn varsin rivakasti. Puolue antoi kovia pyyhkeitä oikeistohallituksen talouspolitiikalle. Kiitosta on saanut vain työministeri Jari Lindströmin (ps) ehdotus Lex Taipaleen jatkosta eli 60-vuotiaiden pitkäaikaistyöttömien siirtämisestä eläkkeelle.

 

Sosialidemokraatit purkivat Raumalla pettymystään hallituksen talouspolitiikkaan. Puheenjohtaja Antti Rinne syytti hallitusta kaverikapitalismista.

- Valtiovarainministeri Petteri Orpon (kok) budjettiehdotus pitää sisällään merkittäviä veronkevennyksiä, joilla ei ole positiivisia vaikutuksia kasvun ja työllisyyden kannalta. Nämä veronkevennykset kohdistuvat suurituloisille suomalaisille, Rinne sanoi.

- Hallituksen talous- ja yhteiskuntapolitiikan linja näyttäytyy etujen antamisena keskustaa ja kokoomusta lähellä oleville tahoille. On sitten kysymys verotuksesta tai osallisuudesta talouden sopeuttamiseen. Hallituksen politiikka näyttäytyy todella kovana edunvalvontana hyvätuloisille ja varakkaille ihmisille. Leikkaukset kohdistuvat puhtaasti pienituloisiin.

SDP:n kansanedustajat ja entiset työministerit Lauri Ihalainen sekä Tarja Filatov kiittävät viikonloppuna työministeri Jari Lindströmiä  lupauksesta harkita lakia, joka sallisi yli 60-vuotiaiden pitkäaikaistyöttömien kunniakkaan siirtymisen eläketuen piiriin, eli ns. Lex Taipale II:sta.

- Ministeri Lindström on tarttunut tähän SDP:n pitkäaikaistyöttömyyden taittamiseksi laatiman ohjelmasta löytyvään ehdotukseen, sanoi Filatov.

Lauri Ihalaisen mukaan niin sanotun Lex Taipaleen (nimi viittaa SDP:n kansanedustajan Ilkka Taipaleen aiempaan lakiesitykseen) jatkaminen on inhimillistä politiikkaa. Tässä työmarkkinatilanteessa on perusteltua päästää osa ikääntyneistä pitkään työttömänä olleista henkilöistä eläketuen piiriin.

Osansa sai myös mm. koulutuspolitiikka.

Kansanedustaja ja entinen opetusministeri Krista Kiuru arvosteli hallituksen aikeita leikata lisää erityisesti ammatillisen koulutuksen määrärahoista.

– Säästöjä tulee jo tiedossa olevat hallitusohjelman mukaiset 190 miljoonaa euroa, mutta ennakkotiedoista poiketen kokonaissäästöt näyttävätkin nousevan yhteensä peräti 225 miljoonaan. Lisäksi nuorten aikuisten osaamisohjelma ja lähes koko nuorisotakuu ajetaan alas.

- Kun otetaan huomioon myös ammatillisen työvoimakoulutuksen painotusten muutokset, nuorten ja aikuisten mahdollisuudet päästä ammatilliseen työvoimakoulutukseen vähenevät entisestään, Kiuru sanoi. 

26.8.2016 07:24

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää kevään eduskuntavaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva