Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

SDP jatkaa hallituksen talouspolitiikan haastamista

Kuva: SDP jatkaa hallituksen talouspolitiikan haastamista

SDP jatkaa puheenjohtajansa Antti Rinteen mukaan oikeistohallituksen talouspolitiikan haastamista. Aloittaessaan puolueen eduskuntaryhmän Raumalla torstaina pidettyä kesäkokousta jo keskiviikkona piipahduksella Porissa, Rinne sanoi pelkäävänsä, että hallitukselta on tulossa kilpailukykysopimuksesta huolimatta lisää pakotteita mm. työttömille.

- Hallituksen budjettiesityksessä ei ole mitään uutta, vaan leikkaukset jatkuvat. Pelkään lisäksi, että työllisyyspolitiikassaan hallitus lisää pakottavia keppejä, kuten että työttömiä ihmisiä pakotetaan työllistymään, vaikka töitä ei ole tarjolla.

- Niiden sijaan meidän pitää saada kotimarkkinat kuntoon, ihmisille töitä ja palvelut pelaamaan. Lisäksi Suomessa on paljon pieniä yrityksiä, joiden kasvua pitää tukea ja saada sitä kautta töitä, Rinne sanoi Porissa kauppakeskus Puuvilla järjestetyssä yleisötilaisuudessa.
Antti Rinteen mukaan oikeistohallitus näyttää uskovan siihen, että leikkauksilla saadaan lisää töitä, ja että talouskasvu lähtisi sillä liikkeelle.

- Mutta se on aivan järjestön ajatus. Sosialidemokraatteja ei sykähdyttänytkään ajatus, että lisätään työaikaa ja leikataan palkkaa, Rinne huomautti.

Porin tilaisuudessa SDP:n porilainen varapuheenjohtaja Krista Kiuru totesi, ettei satakuntalaisilla ole valtiovarainministeri Petteri Orpon (kok) budjettiesityksessä paljon iloitsemista, kun liikennepoliittisestikin ainoa anti on Noormarkun uusi liikenneympyrä.

- Se ei riitä osoitukseksi, että kasvua ja työllisyyttä haluttaisiin tukea myös Satakunnassa.

- Eniten surettaa se, että kun tällä hallituskaudella aiotaan tehdä lisää koulutusleikkauksia, vaikka keväällä sovittiin, ettei koulutuksesta enää leikata.

Sosialidemokraattien eduskuntaryhmä aloitti torstaina kaksipäiväisen kesäkokouksensa torstaina Raumalla. Kokous jatkuu perjantaina Turussa.

Jukka Vilponiemi

Lue lisää aiheesta 19.8. Uudesta Ajasta

19.8.2016 08:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva