Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Wahlman ei allekirjoita kokoomuksen ylivaltaa Porissa

Kuva: Wahlman ei allekirjoita kokoomuksen ylivaltaa Porissa

Porin sosialidemokraattisen valtuustoryhmän puheenjohtaja Esa J. Wahlman ei allekirjoita väitettä, että kokoomuksella olisi ylivalta Porin kunnallispolitiikassa. Hän mm. ihmettelee perussuomalaisten esittämään kritiikkia kaupungin lomautuksia kohtaan, sillä ensimmäisenä juuri perussuomalaiset olivat vaatimassa lomautuksia.

Porin perussuomalaisten valtuustoryhmän puheenjohtaja Tommi Salokangas esitti tällä viikolla, että muut valtuustoryhmät ryhmittyisivät yhteiseen rintamaan kokoomusta vastaan. Hänen mielestään kokoomuksella on ylivalta Porin kunnallispolitiikassa.

Sosialidemokraatit ovat tehneet Porissa pitkään yhteistyötä kokoomuksen kanssa erityisesti kaupungin talousarviosta päätettäessä, ja vaikka vääntö on ollut välillä kovaakin, demarit ovat pystyneet saamaan suurimman osan tavoitteistaan maaliin.

- Porissa on voimassa valtuustosopimus, ja talousarvioon liittyvissä asioissa olemme edelleen sen takana. Muissa päätöksissä etenemme asia kerrallaan. Olemme valmiita neuvottelemaan kaikkien kanssa, sanoo Wahlman.

- Ensi vuosi tulee olemaan kaupungin taloudessa niin vaikea, että sen selvittämisessä tarvitaan kaikkia ryhmiä. Kun valtuustosopimusta keväällä päivitettiin, sosialidemokraatit olivat siinä työssä mukana, ja ryhmämme hyväksyi päivityksen. Se päätös pitää edelleen.
Esa J. Wahlman muistuttaa, että kokoomus on jäänyt Porissa useissa isoissa asioissa alakynteen kuten tuulivoiman lisärakentamisessa, teknisen puolen töiden ulkoistamisessa ja myös tuoreessa lomautuspäätöksessä.

- Sosialidemokraatit halusivat rajoittaa perusturvan ja sivistystoimen lomautuksia, ja yhdessä vasemmistoliiton kanssa kaadoimme kokoomuksen huomattavasti tiukemman esityksen.

Wahlman itse asiassa kummastelee perussuomalaisten kritiikkiä lomautuksia vastaan, sillä juuri perussuomalaiset olivat aikanaan ensimmäisenä vaatimassa lomautuksia, ensin teknisessä lautakunnassa ja myöhemmin myös muualla.

Jukka Vilponiemi 

5.8.2016 08:04

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva