Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Satakuntalaisille työvoitto: SAK:n aluetoimistoja ei vähennetä

Kuva: Satakuntalaisille työvoitto: SAK:n aluetoimistoja ei vähennetä

Satakuntalaisilla oli keskeinen rooli, kun aluetoimistojen määrän vähentäminen estettiin SAK:n 19. edustajakokouksessa Tampereella viime viikolla.

Lakkautusuhan alla olivat SAK:n Porin, Joensuun ja Rovaniemen toimistot. OL3-projektin Metalliliiton yhdyshenkilö Janne Vainio (kuvassa) esitti kokouksessa, että SAK:n 13 alueellista toimipistettä jatkavat toimintaansa viitenä päivänä viikossa ja jokaisella toimipisteellä on aluetoimitsija. Vainota kannatti pääluottamusmies Jyrki Levonen.

Samoin JHL:n Timo Muukkonen tuki asiaa, ja AKT:stakin asiaa kannatettiin. Myös muilta alueilta tuli vastaavia ehdotuksia.

Lopputulos oli, että taloussuunnitelmaan 2017–2020 saatiin lisäys, jossa todetaan alueorganisaatioiden määrän pysyvän nykyisellään ja että niiden toimintaa ja resursseja vahvistetaan.

– Toivottavasti linja pitää kesän jälkeen, kun SAK:n hallitus ja uusi edustajisto kokoontuvat, eli toivottavasti ne tekevät päätöksensä edustajakokouksen linjauksen mukaisesti. Mielestäni olisi epädemokraattista, jos toimittaisiin vastoin edustajakokouksen linjausta.

Edustajakokouksessa Vainio totesi, että Satakunnan ammattiyhdistysväki on loukattuna ja huolestuneena seurannut SAK:n hallituksen toimia lopettaa pikkuhiljaa SAK:n Satakunnan aluetoimisto.  Jo edellisessä edustajakokouksessa 2011 asia oli esillä, ja silloinkin se saatiin torjutuksi, mutta budjettia pienennettiin.

Vainio muistuttaa, että aluetoimitsijan pääasiallinen tehtävä on toimialueella jäsenten edunvalvonta ja yhteiskuntavaikuttaminen.

 – SAK:n Satakunnan aluetoimitsijalla on paikka maakuntaliitossa, ELY, AVI ynnä muissa tärkeissä hallinnoissa. Eivätkö nämä vaikuttamispaikat ole SAK:lle tärkeitä?

– Aina sanotaan, että jollei kentällä ole edunvalvontaa niin ei sitä ole ollenkaan.

Vainion mukaan aluetoimisto-organisaatio nähdään nykyisessä SAK:ssa vain miinusmerkkisenä kulueränä.

– Me Satakunnan ammattiyhdistysväki olemme sitä mieltä, että tarvitsemme alueella kokoaikaisen SAK:n toimitsijan antamaan tukea liitoille ja vaikuttamaan palkansaajien asioihin eri hallintoelimissä ja olemaan tiiviisti yhteistyössä alueen kansanedustajien kanssa. Maakunnallinen edunvalvonta ja yhteiskuntavaikuttaminen pitää olla tärkeä tehtävä myös tulevaisuuden SAK:ssa.

Heli Kokko

17.6.2016 08:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva