Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Mikä meitä vaivaa ja mihin ollaan menossa?

Kuva: Mikä meitä vaivaa ja mihin ollaan menossa?

Olen viimeaikoina seurannut pääasiassa lehtien kautta, miten nuoriso käyttäytyy julkisissa tiloissa ja paikoissa. En missään nimessä arvostele kaikkia nuoria vaan niitä, jotka yltävät ilkivaltaan.

Porin maauimalan tihutyöt ja Porin kaupungin omaisuuden eli meidän kaikkien yhteistä omaisuutta vahingoitetaan ja tuhotaan. Onneksi ilkivallan tekijät saatiin kiinni ja korvaukset hakuun.

Ikkunoita hajoitettiin eräässä kaupungissa, ja kunnalle tuli jälleen vahingon kautta kustannuksia. Mistä tämä johtuu? Onko määrätyillä nuorilla paha olla, vai johtuuko se huonosta kasvatuksesta? Vai haluaako joku nuorisojengi purkaa fyysistä voimaansa tällaisilla teoilla? Kaupunkimme nuorisotyö on valtavan haasteen edessä, ja voimavarat eivät tällaisiin tapauksiin riitä. Tätä kasvatusta ei pystytä yksistään tekemään kouluissa, ehkä suurimman vastuun kantaa nuori itse ja vanhemmat.

Kun katselee tv:tä, raportteja tulee valtioista ja kaupungeista, joissa on levottomuuksia johtuen poliittisista päätöksistä, työttömyydestä, rahan puutteesta jne. Kansa ja nuoriso lähtevät kaduille, eletään kaaoksessa. Nykytietoyhteiskunnassa saadaan nopeasti väkijoukkoja kokoon, ja sen jälkeen vastuu siirtyykin järjestäjille. Ovatko he vastuullisia vai eivät.

Olen henkilökohtaisesti kokenut kiusantekoa asunnollani Pietniemellä. Ne kuitenkin ovat pieniä vahinkoja, mutta kuitenkin nämä teot ihmetyttävät. Muutama vuosi taaksepäin postilaatikkomme räjäytettiin rikki. Lähiasukkaiden postilaatikoiden rivistöstä vain meidän räjäytettiin. Totesin kotona, että se on politiikkaa, jonka tämä aiheuttaa.

Vaimoni koristelee asuntomme pihapuolta kukkasilla ja ns. näytenumero on ollut pääoven vieressä oleva iso ja näyttävä kukka-amppeli. Siinä se oli nytkin, mutta ei ole enää, kun se eräänä yönä varastettiin. Varkaan pitää olla rohkea. Kun meidän pihaan tulee, rele laukaisee valot koko pihaan, ja muutenkin pihan edusta on valaistu katuvaloilla.

Mutta mitä kummaa, seuraavana yönä lähti pienempi kukka-amppeli. Se henkilö joka näitä tarvitsee, soita päivällä ovikelloa ja pyydä. Olisin antanut sinulle 40 euroa, olisit voinut hakea itse ja valikoida vielä oman maun mukaan puutarhamyymälästä.

Vaimo sanoi, että uskaltaako hän enää olla öisin yksin kotona, kun työni puolesta matkustan paljon. Totesin, että jos taloon sisälle pyrkii, niin hälytysjärjestelmä alkaa ulvomaan ja vartiointiliikkeen henkilökunta tulee paikalle. Turvallisuuden puolesta olemme tehneet sen, mitä nykytekniikalla voi tehdä. Eräs tuttava sanoi, että laita riistakamerat. Harkitsen.

Totean näillä esimerkeillä, että mihin meidän yhteiskuntamme on menossa tämän tyyppisillä ilkivallan teoilla. Sanoin jälleen vaimolle, että olen poliittisesti sen verran julkku, että kaikki eivät siedä politiikkani linjaa ja sitten tätä kautta pyritään "kostamaan".

Viime viikonloppu oli meille sosialidemokraateille perheiden yhdessäoloa ja tekemistä. Porin Sosialidemokraattinen Kunnallisjärjestö ja Nuoret Kotkat järjestivät tämän tapahtuman Kirjurinluodossa.

Paikalle tuli kokonaisia nuoria perheitä ja järjestäjät jakoivat ilmaiseksi grillimakkaraa, lettuja, karamellejä, ilmapalloja, poniajelua ja Haliskolisko liikkui osanottajien keskuudessa jakaen karamellejä. Arvonta suoritettiin ja arvatkin olivat ilmaisia, voittajat olivat tyytyväisiä. Politiikkaa puhuttiin asiallisesti kaupunginvaltuuston puheenjohtajan Diana Bergroth-Lampisen tervehdyksessä ja 300 osanottajaa kuunteli.

Esa J. Wahlman 

3.6.2016 08:47

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää kevään eduskuntavaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva