Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

SDP:n välikysymys: Mikä on Suomen suunta

Sosialidemokraattinen eduskuntaryhmä on jättänyt hallitukselle välikysymyksen Suomen suunnasta. Välikysymyksen taustalla on huoli siitä, mihin suuntaan nyt reilun vuoden toiminut hallitus Suomea on viemässä. Demarien mielestä hallitus on unohtanut suomalaisten arjen.

 

- Hallitus on toiminnallaan osoittanut, ettei sen vaakakupissa paina tavallisen suomalaisen arki. Rajuja leikkauksia on kuluneen vuoden aikana haettu juuri kaikkien heikoimmassa asemassa olevilta: vanhuksilta, sairailta, vammaisilta. Myös lapsiperheet ovat joutuneet kovaan prässiin. Työttömyystilanteen pahenemisesta huolimatta työllistämistoimet on laiminlyöty ja niin työntekijöille kuin työttömille työnhakijoille tarjoillaan keppiä esimerkiksi ilmaistyön muodossa, sanoo SDP:n puheenjohtaja, välikysymyksen ensimmäinen allekirjoittaja Antti Rinne.

Eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman puolestaan kysyy, kuinka moni suomalainen tilasi tällaisen hallituksen.
SDP:n mielestä hallitus on lietsonut itsensä yhtiöittämisvimmaan. Tästä keskeinen esimerkki on sote-uudistus, jonka kulmakivenä piti olla parantaa ihmisten saamaa palvelua lisäämällä palveluiden integraatiota.

- Soten piti turvata katkeamattomat hoitoketjut ja parantaa ihmisten hoitoon pääsyä. Nyt tämä tavoite eri tahojen saumattomasta yhteistyöstä on jätetty pakkoyhtiöittämisessä taka-alalle. THL:n asiantuntijat ovat varoittaneet yhtiöittämisen tekevän palveluista vaikeasti hallittavia, ja tilaajan ja tuottajan vahvan erottamisen johtavan monimutkaiseen ja jäykkään päätöksentekoon. Hoitoketjut pirstoutuvat ja kokonaisvastuu katoaa. Silloin ihminen unohtuu himmeleiden taakse, toteaa ryhmän varapuheenjohtaja Kristiina Salonen.

Hallituksen uusin suunnitelma koskee valtion hoidossa olevien teiden, rautateiden ja vesiväylien yhtiöittämistä. Kyseessä on 20 miljardin omaisuus, jonka veronmaksajat ja suurelta osin aiemmat sukupolvet ovat rahoittaneet ja jonka avulla on varmistettu perusedellytykset elää ja toimia koko maan alueella.

- Kyseessä on todella kova aluepoliittinen päätös. Nämä uudet suunnitelmat yhdessä aikaisempien päätösten, kuten junavuorojen lakkauttamisen myötä, vaarantavat tasapainoisen aluekehityksen. Sorateiden varressa asuminen käy jatkossa yhä hankalammaksi, toteaa ryhmän varapuheenjohtaja Johanna Ojala-Niemelä.

4.5.2016 11:20

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva