Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

SDP päättää maanantaina Porin valtuustosopimuksen kohtalosta

Sosialidemokraattien valtuustoryhmä on tuohtunut kokoomuksen taholta tulleeseen vaatimukseen, että Porin kaupungin palveluksesta olisi irtisanottava tuhat työntekijää. - Emme hyväksy ajatusta nyt emmekä jatkossa, demarit sanovat. Tuohtumuksen seurauksena demariryhmä käy ensi maanantaina kriittistä keskustelua siitä, allekirjoittaako ryhmä päivitetyn valtuustosopimuksen vai ei.

 

Valtuustosopimuksen päivitystä valmistelleen toimikunnan puheenjohtaja, kokoomuksen Petri Lahtinen ilmoitti viime viikolla Satakunnan Kansan haastattelussa, että hänen mielestään Porin kaupungilla on aloitettava välittömästi yt-neuvottelut tuhannen työntekijän irtisanomiseksi.

Tämä ilmoitus sai sosialidemokraatit takajaloilleen. Demarien kaupunginhallitusryhmä Esa J. Wahlman, Arja Laulainen ja Martti Lunden sekä valmistelutoimikunnan varapuheenjohtaja Tommi Raunela antoivat julkisuuteen kannanoton, jonka mukaan demarit eivät hyväksy tuhannen työntekijän vähentämistä.

Myös sosialidemokraattien valtuustoryhmän puheenjohtajana toimiva Wahlman sanoo nyt, että Lahtisen tulostulo on herättänyt paljon närää demariryhmässä.

- Nyt on epäselvää, onko kyseessä vai Lahtisen oma näkemys, vai ollaanko kokoomuksen valtuusryhmässä samoilla linjoilla. Jos kyse on vain Lahtisen poliittisesta kokemattomuudesta, ongelma ei ole suuri. Mutta jo kokoomus on ryhmänä samaa mieltä, niin pakka on sekaisin, tulee niin sanotusta ryppy rakkauteen, sanoo Wahlman Uuden Ajan haastattelussa.

Hän epäilee, että maanantaina valtuustoryhmässä  käydään kriittistä keskustelua sosialidemokraattien ja kokoomuksen yhteistyön jatkosta sekä siitä, kuinka halukas ryhmä on allekirjoittamaan päivitetyn valtuustosopimuksen.

Lue lisää perjantain Uudesta Ajasta tai näköislehdestä. 

22.4.2016 08:36

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva