Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Demarit eivät hyväksy Porin kokoomuksen yt-vaatimusta

Porin sosialidemokraatit eivät hyväksy kokoomuksen vaatimusta, jonka mukaan Porin kaupungin tulisi välittömästi aloittaa yt-neuvottelut tuhannen kaupungin työntekijän irtisanomiseksi.

 

Porin valtuustosopimuksen uudistamista valmistelleen valiokunnan puheenjohtaja Petri Lahtinen (kok) toi viime viikolla räväkästi esille, että Porin kaupungissa on tuhat työntekijää liikaa. Irtisanomiset ja lomautukset tulee Lahtisen mukaan ottaa välittömästi käsittelyyn, ellei muilla keinoilla taloutta saada kuntoon.

Sosialidemokraattien maanantaisen kannanoton mukaan valiokunnan kaikki jäsenet eivät varmasti ole tätä mieltä.

- Sosialidemokraateilla ei ole eikä tule olemaan tavoitteena vähentää 1000 työntekijää välittömästi, todetaan kannanotossa, jonka ovat allekirjoittaneet SDP:n kaupunginhallituksen jäsenet Esa J. Wahlman, Arja Laulainen ja Martti Lunden sekä demareita valiokunnassa edustanut Tommi Raunela.

Demarit huomauttavat, että sosiaali- ja terveyspalveluita koskevan uudistuksen myötä Porin kaupungilta tullee siirtymään liikkeenluovutuksella työntekijöitä noin 2500 henkilöä uuden työnantajan palkkalistoille, eikä ketään irtisanota.

- Voidaan kysyä, onko Lahtisella jo tämän lisäksi tiedossa muut toiminnalliset alueet ja palvelut, joissa on liikaa työväkeä? demarit kysyvät.
Porin kaupungilla on noin 6500 työntekijää. Kun siitä otetaan pois sote-uudistuksen siirtymät ja Lahtisen uhkaamat 1000 työntekijää, jäljelle jäisi 3000 työntekijää.

- Näin valtavat suunnittelemattomat siirtymät henkilöstöpuolella ovat kohtuuttomia. On syytä muistaa, että Porin kaupungilla on myös Lavian pakkoliitoksen myötä vielä jäljellä kuntaliitokseen liittyvää irtisanomissuojaa, kannanotossa todetaan.

Uudistettu valtuustosopimus on tarkoitus allekirjoittaa ensi viikon maanantaina ennen kaupunginvaltuuston kokousta ja luovuttaa valtuuston puheenjohtajalle. Sosialidemokraattisen valtuustoryhmän kokous on ennen varsinaista valtuuston kokousta, jolloin ryhmässä käydään kannanoton mukaan vilkasta keskustelua kokoomuksen ja etenkin valiokunnan puheenjohtajan ulostulosta.

18.4.2016 14:02

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva