Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Kauppias on tyytyväinen vapaisiin aukioloihin

Kuva: Kauppias on tyytyväinen vapaisiin aukioloihin

Ulvilalainen konkarikauppias Kalevi Viinamäki suhtautuu rauhallisesti ja odottavan uteliaasti kaupan alalla käynnissä oleviin muutoksin. Aukioloaikojen vapautus, mobiilipalvelujen kehitys ja ehkä myös viinin tuominen ruokakauppoihin ovat muutoksia, joiden vaikutuksia voi vain arvailla.

Viinamäen mielestä aukioloaikojen vapauttaminen on myönteinen juttu, ja asiakkailtakin on tullut paljon positiivista palautetta.

 – On reilu peli, että jokainen saa itse päättää, koska pitää kauppaansa auki. Aikaisemmin määräsivät erilaiset poikkeuslupakäytännöt.

Myös työntekijät tuntuvat tyytyväisiltä aukioloaikojen kasvattamiseen. Työtunteja oli jouduttu vähentämään saksalaisen kaupan muutettua lähinaapuriin. Kun aukiolotunteja tuli lisää, työtunnit lisääntyivät – ja lisätunnit ovat usein ilta- ja sunnuntaitunteja, joista saa parempaa palkkaa.

– Olemme pärjänneet omalla porukalla, uusia ei ole palkattu.

Lisäys näkyy silti myös myynnissä, ja plussalle on päästy selkeästi.

Ulvilan Alkon siirtäminen Lidlin yhteyteen vaikuttaa Viinamäen mukaan omaan myyntiin lähinnä perjantaisin ja lauantaisin, ei viikolla.

Viinamäki olisi valmis ottamaan viinit omaan kauppaansa. Hän ei usko, että tämä vapautus lisäisi tavallisten suomalaisten juomista, korkeintaan se siirtäisi kulutusta oluesta ja siideristä viinin suuntaan.

Nykyisellään Suomessa tehdään Viinamäen mukaan alkoholipolitiikkaa vain parin kolmen prosentin eli ongelmakäyttäjien mukaan –  ja nykymallilla tuetaan vain virolaisia veronmaksajia.

Heli Kokko

8.4.2016 08:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää EU-vaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva