Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Eläkeläisten köyhyys EKL:n ykkösmurhe

Kuva: Eläkeläisten köyhyys EKL:n ykkösmurhe

Eläkkeensaajien Keskusliiton ehdoton kärkitavoite on eläkeläisköyhyyden vähentäminen, kertoi EKL:n puheenjohtaja Matti Hellsten viime maanantaina Porissa. Hellsten piti juhlapuheen Porin Seudun Eläkkeensaajat ry:n 55-vuotisjuhlassa Yyterissä.

Hellsten huomautti, että EKL ei ole ollut aktiivisesti mukana ajamassa työeläkeindeksin palauttamista takaisin palkkatasoindeksiksi. Asiasta on tehty kansalaisaloite.

– EKL ei vastusta aloitetta, mutta ei myöskään kampanjoi sen puolesta. EKL:n ehdoton kärkitavoite on eläkeläisköyhyyden vähentäminen. Tämä aloite ei juurikaan auta tätä asiaa. EKL:n tavoitteena on työeläkeindeksijärjestelmän rakenteen korjaaminen niin, että korotus suosisi pientä eläkettä saavia. Nykyinen prosenttipohjainen järjestelmä suosii voimakkaasti suurta eläkettä saavia.

Eläkeläisköyhyydessä EKL:n tavoitteena on saada kansaneläkkeen perusosa nostetuksi takuueläkkeen tasolle. Hellsten arveli, että muutos ei kuitenkaan ole mahdollista nykyisessä taloustilanteessa.

EKL:n tavoitteita ovat Hellstenin mukaan myös eläkkeensaajien verotuksen laskeminen samalle tasolle palkansaajien verotuksen kanssa.
Yhdeksi vakavaksi uhaksi Hellsten näkee aikeet vesittää vanhuspalvelulaki. Henkilöstömitoitus piti kirjata lakiin, mutta nyt ollaan päinvastoin mitoitusta heikentämässä rajusti.

Juhlassa jaettiin liiton myöntämät kultaiset ansiomerkit ja EKL:n Satakunnan piirin myöntämät hopeiset ansiomerkit. Kultaisen ansiomerkin saivat Veijo Rantanen, Raija Helenius, Aila Selkamo, Terttu Hämäläinen ja Lea Forsman. Hopeisen ansiomerkin saivat Paavo Vierikko, Marjatta Svanberg, Aino Tilander ja Väinö Eriksson.

Heli Kokko 

24.3.2016 08:20

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää kevään eduskuntavaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva