Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Rauma muistaa laivanrakentajansa

Kuva: Rauma muistaa laivanrakentajansa

Raumalaisen merenkulun ja laivanrakennuksen vuosisataista ja kunniakasta historiaa vaalitaan kaupungissa monin tavoin.

Työssä ovat aktiivisesti mukana Merimuseon amanuenssi Mikko Aho (keskellä), Sotakorvaustyön muistoreliefiä keräävän toimikunnan puheenjohtaja Olli Palomäki (vasemmalla) ja Rauman Laivanrakennuksen Perinneyhdistyksen puheenjohtaja Markku Palonen.

Merimuseo on palkittu työstään, ja Rauman Laivanrakennuksen Perinneyhdistys puolestaan edistää raumalaisen laivanrakennuksen historian ja perinnetiedon keräämistä, tutkimista ja säilyttämistä.
Perinneyhdistyksen ja museon yhteistyötä on museossa esillä oleva Rakennettu Raumalla -näyttely, johon voi näillä näkymin tutusta vuoden 2017 loppuun. Museon amanuenssi Mikko Aho on näyttelyyn kerättyjen haastattelujen pohjalta aloittamassa tohtorinväitöskirjan teon.

– Tutkimus koskee raumalaisia laivanrakentajia, laivanrakennuksen kulttuuriperintöä, ja rajaus ulottuu todennäköisesti sotakorvauslaivojen rakentamisesta STXn telakan sulkemiseen, Mikko Aho selvittää.

Hän lisää, että laivanrakentajia, työntekijöitä, ovat kaikki kesätöissä laivasiivoojina työskentelevistä koululaisista tehtaan johtajiin saakka. Perinneyhdistys aikoo julkaista väitöksen kirjana.

Sotakorvaustyön tekijöille on pystytetty muistomerkki esimerkiksi Poriin, mutta ei vielä Raumalle. Sellainen on kuitenkin tulossa.

Raumalainen laivanrakennus on tuttuakin tutumpaa Olli Palomäelle ja Markku Paloselle. Kumpikin on ollut telakalla laivoja rakentamassa ja kumpikin on toiminut ay-liikkeessä eri luottamustehtävissä ja Metallityöväen liitossa toimitsijana.
Nykyään Markku Palonen johtaa perinneyhdistystä ja Olli Palomäki toimikuntaa, joka kerää rahaa sotakorvaustyön muistoreliefiä varten.

Heli Kokko

lue lisää 18.3. Uuden Ajan juhlalehdestä

18.3.2016 08:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää EU-vaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva