Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

SDP:n tulee osata hyödyntää kannatuksensa

Kuva: SDP:n tulee osata hyödyntää kannatuksensa

Sosialidemokraateilla menee puoluekannatusten mittausten mukaan hyvin. Kaksi suurinta puoluetta - SDP ja kepu ovat samoissa kannatusluvuissa. Äänestävä kansa on ihmeellistä, ja puolueuskollisuus on pienentynyt siitä, mitä se oli vuosia taaksepäin. Kolme suurinta puoluetta SDP, kepu ja kokoomus ovat säilyttäneet kannatuksensa aika vakaana. Perussuomalaiset ovat 20-vuoden toimintavuosiensa aikana perustanut toimintansa taitavasti propagandaan ja henkilöihin joiden puolueuskollisuus on heikoin.

Kansakuntamme suurin väestöryhmä on palkansaajat. Nuoren sukupolven tulisi ensimmäiseksi lukea Suomen poliittinen historia, josta ilmenee sosialidemokraattisen työväenliikkeen tavoitteet, toteutuneet lupaukset ja teot. Näistä sosialidemokraattien ajamista ja toteutuneista tavoitteista me nykyisin nautimme. Näiden tavoitteiden toteutumista ei ole auttanut perussuomaiset, eivätkä kaikkeen edes vasemmistoliittolaiset, senaikaiset kommunistit.

Meidän sosialidemokraattien tulee nyt ja jatkossa hyödyntää puheilla ja teoilla palkansaajien vaatimuksia ja ottaa huomioon koko kansantalous. Tulevat vaalit merkitsevät erittäin paljon kansalaisille. Valtakirjan saaminen pitää ansaita ja sitä kautta jatkaa pitkäaikaista asioiden ajamista oikeaan päämäärään.

SDP:n puoluekokous Lahdessa. Sosialidemokratia hakee puoluekokouksessa linjauksia ja ohjelmia, joiden mukaan toimitaan seuraava puoluekokouskausi. Ne, jotka suuntaavat Lahteen 3.-5.2.2017, kantavat suurta vastuuta.

Alustavien tietojen mukaan satakuntalaiset saavat noin 29 kokousedustajaa. Luku riippuu Satakunnan henkilöjäsenmäärästä. Satakunta on ollut maakunta, jossa sosialidemokraatit ovat menestyneet kannatukseltaan parhaiten. Puoluekokouksessa tätä eivät muut piirijärjestöt tahdo muistaa. Kun me hoidamme sosialidemokraattisen kannatuspolitiikkamme oikein ja menestyksekkäästi tulisi se näkyä esimerkiksi puolueen johtoa valittaessa.

Toivon, että satakuntalaiset puoluekokousedustajat ovat valistuneita ja neuvottelutaitoisia näissä asioissa.

Kunnallisvaalit huhti- vai lokakuu 2017? Täysin varmuutta ei ole, koska kunnallisvaalit pidetään. Vaalipäivä 9. huhtikuuta tietää sitä, että lokakuussa äänestetään mahdollisesti maakuntahallinnosta. Toinen vaihtoehto on, että kunnallis- ja maakuntavaalit pidetään molemmat lokakuussa 2017.

Vaalityö on kuitenkin aloitettava välittömästi. Näin on tehnyt Porin Sosialidemokraattinen Kunnallisjärjestö viime viikon vaalityökokouksessa, johon oli kutsuttu kaikki viidentoista perusosaston puheenjohtajat. Nyt ehdokasmäärämme on 75. Jos haluamme Poriin ns. täyden listan, meidän tulisi saada vielä 14 ehdokasta lisää.

Porissa on keskusteltu siitä, onko seuraavan valtuuston kokoonpano 51 vai 59 valtuutettua. Kokoomus on yksin ajanut 51 valtuutetun kokoonpanoa. Jos tähän päädyttäisiin, meillä olisi ehdokkaita jo liikaakin. Itse kannatan 59 valtuutetun määrää.

Mitkä Porin sosialidemokraattien kunnallisvaalitavoitteet tulevat olemaan? Tavoittelemme suurimman puolueen asemaa ohi kokoomuksen. Hävisimme viime kunnallisvaaleissa kokoomukselle 96 ääntä.

Maakuntavaalit uusi kokemus. Maakuntavaalit tuovat tullessaan uudenlaisen maakuntapoliittisen toimintatavan. Vaalien kautta maakuntahallinnolle valitaan valtuusto joka valitsee hallituksen. Tähän vaaliin tulee puolueiden löytää omat ehdokkaat. Se merkitsee poliittisille piiri- ja kunnallisjärjestöille ehdokkaiden hakutyötä, ja se ei tule olemaan helppoa.

Esa J. Wahlman

26.2.2016 08:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää kevään eduskuntavaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva