Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Rauman Kaupunginteatterissa hoitokodin arkea huumorilla

Kuva: Rauman Kaupunginteatterissa hoitokodin arkea huumorilla

Hoitokodin arki on ankeaa ja apeaa; mitä vielä ei ainakaan Kauko Sormusen ja Eero Tappisen, Heimo Korhonen ja Perttu Suominen, elo käy pitkäksi Huru-ukot -pienoisnäytelmässä. Hoitaja Hilkka Pärssisen, Mona Lehtola, täytyy ukkojen kanssa venyä moneksi ja siinä sivussa on oltava vielä hyvä äiti pojalleen ja löytää itsellensä kelvon miehen.

Kuva: Henna Junnila

Kauko höperehtii kaikenlaista: valmistautuu ja tilaa kukkia hautajaisiin, joita ei todellisuudessa olekaan. Kipuilee sotamuistoja, mutta enimmäkseen vaipuu menneisyyden hyviin muistoihin, joita musiikki siivittää. Herrat ryhtyvät tavan takaa laululle ja Eero säestää haitarilla. Pariin lauluun on käsiohjelmassa sanat yleisöä varten, joka myös ainakin ensi-illassa lauloi.

Nuorisotakuutalon tila on oivallinen paikka tälle huoneteatterille, jossa korostuu esiintyjien ja yleisön välinen intiimiys. Tässä tapauksessa voi jopa kuulla haitarin huokailun ja koskettimien napsumisen.

Huru-ukot on lämminhenkinen ja humoristinen pieni tarina hoitokodin arjesta. Paikasta johon päädytään enemmän ja vähemmän omasta halusta, mutta jossa elämä on kuitenkin elämisen arvoista. Paljon on kiinni asenteesta, sekä asukkaiden että henkilökunnan. Pahinta taitaa olla yksinäisyys.

Huru-ukot on yllättävän lyhyt näytelmä, noin 40 minuuttia. Kolmikon turinointia ja musisointia olisi kuunnellut pitempäänkin. Helposti liikuteltavana pienoisesityksenä Huru-ukkojen soisi vierailevan myös vanhainkodeissa ja hoitolaitoksissa viihdyttämässä ikääntyvää väkeä, joka ei itse pääse paikanpäälle Nuorisotakuutalolle, joka tilana sinänsä madaltaa kynnystä teatterikokemukselle.

Rauman Kaupunginteatteri: Huru-ukot. Kirjoittaja Helena Anttonen, ohjaus Iiris Rannio, Rauman Nuorisotakuutalo.

Tarja Tiilimäki

Koko arvostelu 5.2. Uudessa Ajassa

5.2.2016 08:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva