Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Onpa alkeellista…

Mikähän ihmeen sukupuolten välinen sota.500 sivistysvaltioissa nyt on syttynyt? Niin Kölnissä Saksanmaalla kuin meidän omassa Helsingissämme miehenpuolet kuulemma oikein joukolla pyrkivät naisväen iholle - tietysti lähinnä nättien tytärlasten… Ihmekös tuo.

 

Jaa - ennen kuin enempiä ehdin hurskastella, tuli muutama muistikuva mieleen. Totta se tosiaan on: nainen, ihan iästä riippumatta, jollain lailla aina arastelee a) yksin, b) pimeässä liikkumista. Se on niin itsestään selvää, ettei ole oikein koskaan tullut ajatelleeksi syitä.

Vasta nyt, kun iso meteli on asiasta syntynyt, kiitos maahanmuuttajaväen, on todettava, että jokainen naisihminen jossain vaiheessa, tässä tasa-arvoisessa ja sivistyneessä Suomessamme, on joutunut enemmän tai vähemmän hätään kehollista koskemattomuuttaan puolustaessaan. Ja pimeän aikana teillä liikkujien vähettyä yksinäinen naiskulkija kyllä tarkkailee vaistomaisen huolestuneesti vastaantulijan hahmoa. Helpotuksen huokaus, vaikka kevytkin, pääsee, jos se tulija osoittautuu naiseksi hänkin.

Niinhän asia on: ihan jokaisen naisenpuolen muistikuvista löytyy ahdistelutilanne, tosin se on usein unohtunut, kun ei sentään kummempaa sattunut… Ja kun se on niin tavallista. Hm.

Kerran kuljin pimeässä syysillassa Turun Kupittaanpuiston halki johtavaa käytävää, se oikaisi mukavasti matkalla opiskeluasunnolle. Aivan yhtäkkiä, pimeimmän pensaikon kohdalla kimppuuni ryntäsi molemmilta puolilta useampikin nuorukainen, joku painoi kämmenensä suulleni, toinen raastoi takkiani. Pelästys melkein salpasi hengityksen, mutta sain sentään ilmoille epämääräisen huudon ja taisin apuakin ehtiä kiljaista. Hyökkääjät irrottivat otteensa ja painuivat pimeyteen - pojat olivat varmaan teinejä, itse olin parinkymmenen. Pääsin säikähdyksellä - he olivat aloittelijoita (!) ja puiston läpi kulki koko ajan muitakin.

Saman Kupittaanpuiston pensaissa piilotteli usein keskellä päivää ns. itsensäpaljastajia, jotka näyttäytyivät naiskulkijoiden kohdalla. Saman koimme tyttötoverin kanssa myös Tukholmassa työssä ollessamme - Lill-Jans skogin puistossa pensaat kuhisivat. Noita miehiä kävi kuitenkin lähinnä sääliksi.

Nyt sitten itsepuolustuskurssit pullistelevat osanottajia ja erilaiset puolustautumissuihkeet naisille menevät kaupaksi kuin siimaa. Ihan sodalta tämä tuntuu. Näinkö alkeellinen olento ihminen on? Kuussakin on käyty ja korkeaa tiedettä tehty - mutta seksuaalisuus se vaan saa ihmisen, näämmä erityisesti urospuolisen, kiimaisen elukan tasolle.

Eihän ihminen tosin ole muuta kuin yksi eläinlaji, mutta toivoisi tosiaan, ettei se olisi niin ilmiselvää… Lähi-idän maissa kulttuuri ja tapakäytäntö näyttävät olettavan, että nainen voi olla vain alisteisessa asemassa ja vailla omaa tahtoa. Jos hän sitten ei ole sellainen, häntä saa kohdella kuin yleistä riistaa. Mutta ei naisilla Euroopassa ole halua palata vuosisatojen takaiseen oikeudettomaan asemaan.

22.1.2016 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva