Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Minun Suomessani ei raiskata eikä polteta taloja

Kuva: Minun Suomessani ei raiskata eikä polteta taloja

Sanotaan, että politiikka on sitä, että jokainen voi päästä mukaan tekemään päätöksiä, joita on itse kiivaasti vastustanut. Tämä on tullut varmasti monelle kolmen S:n kannattajalle yllätyksenä eikä hallitustaival taida olla ihan sellainen kuin ajateltiin.

Tätä ja muuta päivänpolitiikan arkipäivää pohdimme Karvian Voitto Raita-ahon kanssa ajellessamme viime lauantaina kohti Tampereen Teiskoa, Murikkaa ja SDP:n puoluevaltuuston kokousta. Itse olin Murikassa ensimmäistä kertaa elämässäni, kokousmatkailukin siis avartaa.  

Puoluevaltuuston puheenjohtaja Tarja Filatov siteerasi avauspuheessaan runoilija Ralph Waldo Emersonia, joka 1800-luvun puolivälissä totesi, että ”Ihminen on konservatiivi päivällisen jälkeen.” !pFilatovin mielestä suomalaisen yhteiskunnan suurin haaste ei ehkä sittenkään ole talous, vaan sosiaalisen eheyden säilyttäminen. Olen hänen kanssaan samaa mieltä. Jakaudumme vaarallisella vauhdilla niihin, joilla on takana hyvä päivällinen ja niihin, joiden vatsassa kurnii. !pYhteiskunnallinen yhteenkuuluvaisuutemme on vaarassa, eriarvoisuus syö voimavarojamme vauhdilla.

Me käyttäydymme tavalla, jota en voi ymmärtää. Minun Suomessani ei raiskata, mutta ei myöskään polteta taloja. En todellakaan usko, että sellaisen vapauden vuoksi taatani ja pappani olisivat talvi- ja jatkosodassa taistelleet. !pVäkivaltaa ei kukaan voi perustella. On tehtävä kaikki työ mitä vaaditaan, että asiat lutviutuvat muilla keinoin. Se on globaali vastuu, kaikissa maissa, kaikilla ihmisillä. Toivon sydämestäni tänä itsenäisyyspäivän aikana, että maailma ei syty, vaikka siltä nyt vaikuttaa. En halua sellaista tulevaisuutta, en lapselleni, en itselleni, en ihmiskunnalle.

Kankaanpää valitsee uutta kaupunginjohtajaa, valintakokouksen pidämme 14.12. Yksi kärkiehdokas ja demareiden suosikki ei liene kenellekään yllätys, hän on Kankaanpään kaupunginvaltuustoa kahdeksan vuotta johtanut, tällä hetkellä SDP:n toiminnanjohtajana Pohjamaalla toimiva Johanna Autio. Autio on mielestämme, poliittisesta taustastaan huolimatta, soveltuvin uudeksi kaupunginjohtajaksemme. Häntä kehuu myös moni muun puolueen jäsen ja hän on kuntalaisten keskuudessa pidetty ja tunnettu henkilö. Ikävä kyllä voi olla niin, että demareiden jäsenkirja painaa näillä leveysasteilla liikaa, sinne kielteiselle puolelle siis.

Joka tapauksessa uusi kaupunginjohtajamme astuu keväällä suuriin saappaisiin Paavo Karttusen jälkeen, joka on varmoin otteen johtanut kaupunkiamme vuodesta 2003. Arvostan Karttusen ammattitaitoa ja osaamista. Se tapa, jolla hän on kohdellut poliittisia ryhmiä, tasapuolisuus ja rehellisyys, ovat luottamushenkilöille ensiarvoisen tärkeitä suhteessa kaupungin ykkösvirkamieheen. Hallinnollinen ammattitaito yhdistettynä viilipyttymäiseen tyyneyteen tiukoissa paikoissa ja hyvään seuramiestaitoon on ollut Kankaanpäälle ja koko seutukunnalle ansioksi vuosien saatossa. Haluan valtuustoryhmämme ja luottamushenkilöidemme puolesta kiittää sinua Paavo näistä vuosista, toivottavasti tapaamme jatkossakin.

Katri Kuijanpää 

4.12.2015 08:34

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää kevään eduskuntavaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva