Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Satakuntalaista pitokulttuuria Porin murteella

Kuva: Satakuntalaista pitokulttuuria Porin murteella

Satakuntalainen ruoka- ja pitokulttuuri esittäytyy laajasti Porin murteella Parempii suihi -ruokakirjassa, jonka ravintola- ja pitoalan osaajien Pitopassarit ry ja Porin murrepiiri ovat yhteistyössä nyt julkaisseet.

Keskiviikkona Porissa julkaistu kirja on ensisijaisesti Pitopassarit ry:n 45-vuotisjuhlajulkaisu, mutta samalla se on laaja läpileikkaus satakuntalaiseen ruokaan. Sitä esittelevät pakinoin ja reseptein Pitopassarien ja Murrepiirin jäsenten lisäksi satakuntalaiset julkisuuden henkilöt.

- Kirjan tarinat muodostuvat pienimuotoisista dokumenteista, jotka tulevat eri vuosikymmeniltä. Kertomuksissa viivähdetään isoäidin ajassa, mutta myös tässä hetkessä.

- Meren läheisyys, Kokemäenjoki ja järvet kertovat siitä, että kalajuttuja ja kalaruokaohjeita on kirjasessa koottuna eniten. Kalaa on aina arvostettu satakuntalaisessa arki- ja pitopöydässä. Onhan kala monipuolinen, ravitseva ja kevytkin raaka-aine. Viljavat pellot ja metsän aarteet tuovat oman, monipuolisen ja värikkään lisän ruokapöytäämme, kuvailee kirjan sisältöä Pitopaakarit ry:n puheenjohtaja Helena Spinkkilä.

Kirjan on on toimittanut Porin murteella Murrepiirin vetäjä, kotiseutuneuvos Ulla H. Leino, ja kirjan ulkoasusta vastaa graafikko Ulla Lampinen.

20.11.2015 08:03

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Oletko löytänyt kanttarelleja?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva

 

Kuva: Rajala