Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Kyllä prinsseja riittää!

Kuva: Kyllä prinsseja riittää!

Tyttärentytär Alma tuli mummulaan muutamaksi tunniksi hoitoon. Oli arkipäivä, ja lapsen ohjelmaan olivat kuuluneet jo eskari ja taidekoulu. Kun Pikkukakkoset oli katsottu, piti keksiä muuta puuhaa. ja sen kehittämisessä Alma on ollut aina mestari.

Hänellä on mummulassa oma hylly, jossa on  kaikenmaailman kansioita ja kirjoa, joissa on askarteltavaa ja erityisesti tarroja, joita he ovat mummun kanssa sinne keränneet. Alma nimittäin rakastaa askartelua ja eritoten tarroja. Hän on mm. antanut puhelimeni kanteen lasihelmisydämen ja keltaisen kruunun. Jotkut ovat epäilleet, että niiden myötä minulta menee katu-uskottavuus, mutta itse olen toista mieltä.

Joka tapauksessa Alma meni nyt hyllylleen ja kaivoi sieltä paperinuket, jotka me vaimon kanssa olimme jo unohtaneet. Piti siis aloittaa nukkeleikki, mutta siihen tarvitaan usein kaksi henkilöä. Koska vaimoni on tunnetusti huono leikkimään nukeilla, homma lankesi kuin itsestään minulle. Näinhän kävi jo silloin, kun Alman äiti oli nukkeiässä.

Siinä me sitten vaihdoimme paperinukeille pukuja; oli pitkää juhlapukua, tiaraa, toppia, hametta ja housua.
Mutta sitten lapsen mielikuvitus lähti liikkeelle oikein kunnolla. Hän lähti kuusivuotiaan tarmolla johdattamaan leikkiä:
Molemmille nukeille puettiin pitkät juhlapuvut, joissa oli kimalletta ja kauniita värejä. Nuket muuttuivat prinsessoiksi, jotka olivat menossa tanssiaisiin.

Prinsessat tanssivat aluksi keskenään, mutta sitten saapui prinssi, joka ihastui minun nukkeeni. Minun piti ihastella ääneen, kuinka komea prinssi onkaan ja kuinka onnellinen olen saadessani tanssia prinssin kanssa. Vieressä katselevan mummun piti puhua prinssin äänellä ja kehua aluksi minun nukkeni kauneutta.

Mutta sitten prinssin piti huomata Alman prinsessa ja ihastua tähän. Minun prinsessani sai jäädä tanssilattialle ja katsella kuinka prinssini tanssitti nyt toista prinsessaa ja meni tämän kanssa jopa naimisiin.

Minun nukkeni tuli siitä tietysti kovin surulliseksi, ja taisipa siinä joku kyynelkin tirahtaa. Almalta on kuitenkin aina löytynyt myös empatiaa, ja niinpä hän nytkin alkoi lohduttaa:

- Ei sun tarvi olla surullinen, sillä kyllä prinssejä riittää!

Mistä näitä leikkejä oikein kumpuaa? Kun oikein miettii, niin saduissahan juoni saattaa kulkea näin. Ne ovat lasten saippuaoopperaa, joka ei välttämättä ole kovin kaukana aikuisten saippuasarjoista. Prinssien ja prinsessojen tilalla ovat vain muuten kauniit ja rohkeat.
Sanotaan, että leikki on lapsen työtä, mutta kyllä se käy työstä aikuisellekin varsinkin kun parta on harmaa. Eipä silti, mitä ei tuffa tekisi lapsenlapsensa puolesta varsinkin, jos potee hieman huonoa omaatuntoa siitä, ettei omien lasten kanssa ehkä tullut leikityksi riittävästi.
Sunnuntaina on jälleen isänpäivä.

Olkoon tämä muistutus isille ja isoisille. Siitä vain kaikki leikkimään lasten ja lastenlasten kanssa - vaikkapa nukeilla. Leikki voi olla hyvä vaihtoehto iltapäiväunille. Se voi olla yhtä virkistävää.

Hyvää isänpäivää!

Jukka Vilponiemi 

6.11.2015 07:53

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää EU-vaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva