Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Jytkyllä eläkkeitä leikkaamaan

Kuva: Jytkyllä eläkkeitä leikkaamaan

Perussuomalaisten jytky ja porvaripuolueiden voitto avasi kaikki portit käydä eläkeläisten kimppuun. Vaalivoitto veti perusporvarihallituksen heti hommiin: Köyhiltä pois!
Heikoimpien kimppuun käydään ennen näkemättömällä raakuudella. Köyhimpien eläkeläisten on pakko valita: Ostanko lääkkeitä vai ruokaa? Molempiin eivät raha enää riitä.

Toimeentulon leikkaukset kohdistetaan lapsiperheisiin, työttömiin ja eläkeläisiin.

Oikeiston märkä unelma toteutuu viimein. Kun aidot työväenpuolueet on raivattu edestä pois, on aika leikata uhkaamalla ja pakkolaeilla pienimpiä palkkoja. Yleissitovuudesta halutaan eroon "paikallisella sopimisella".

Palkansaajien osuudeksi tulee Persujen, Kokoomuksen ja Keskustan kaavailuissa luopua osasta palkastaan. Ainoa aloite talouden pystyyn saattamiseksi on hallitukselta tullut uhkailu ja pakkolait, ellei palkkojen alennuksiin nöyrästi suostuta. Sairaana on mentävä töihin, kuuluu hallituksen vaatimus, kun sairauspäivän palkasta pakotetaan luopumaan. 
 
Persut ovat voittaneet nenästä vetämisen maailmanmestaruuden. Nauru maittoi jonkin aikaa. Ulkoministeriksi takin käännöillä noussut ja vaalivalheita levitellyt Timo Soini takertuu paniikissa ja hätäpäissään ministeri-Audin takapenkin nahkatyynyihin. Persujen puolueesta annetaan potkut jokaiselle, joka arvostelee vaalilupausten törkeästä pettämisestä. Totuudelle ei ole sijaa.

Jutun suuri kuvio on tässä: Miten saadaan köyhät äänestämään valtaan sellaiset päättäjät, jotka pahentavat köyhyyttä ja leikkaavat leivän köyhien suusta. Vastaus on: Oikeistopopulismi.

Juttu on toiminut jo vuosisadan. Nyt se toimi Suomessa.

Petos on nyt avoimesti kaikkien näkyvillä.

Me, joiden eduskuntakaudella ja painostuksesta pienimpiä eläkkeitä ja pienituloisten toimeentuloa nostettiin, tiesimme, että se ei kestä kauan. Työmme, jonka tärkein päämäärä oli köyhyyden poistaminen Suomesta, ärsytti monia. Vastahyökkäys oli luvassa. Ja se onnistui.
Tuli jytky!

Nyt kun todellisten työväenpuolueiden päättäjät on oikeistopopulismin voimin kammettu päätöksenteosta sivuun, kokoomus, keskusta ja perussuomalaiset asettaneet indeksileikkaukset, jotka syövät takuueläkkeen korotuksen pois kolmessa vuodessa.
Suomessa on paljon niitä ihmisiä, joiden eläkkeiden taso ei vastaa säällisen toimeentulon tulotasoa. Eläkeläiset pakotetaan kerjuulle, toimeentulotukiluukulle. Yli 350 000 suomalaista eläkeläistä elää alle 1 000 eurolla kuukaudessa.
 
Ensitöikseen Perus-Porvarihallitus lakkauttaa myös eläkeläisten asumistuen. Heidät laitetaan yleisen asumistuen piiriin. Kymmenet tuhannet eläkeläiset menettävät 60 euroa kuukaudessa.

Se on paljon.

Mitä nämä köyhimmät eläkeläiset ovat tehneet Perussuomalaisille pahaa? Miksi eläkeläisille pitää kostaa? Ovatko pienituloisimmat laman syypäitä? Eivät ole!

Eikä leikkauksilla hädänalaisilta ja sairailta Suomea taantumasta nosteta! Ei takuulla!

Nyt on ryhdyttävä rohkeasti eläkeläisten asumistuen leikkausten torjumiseen. Lääkkeiden korvaukset on jätettävä entiselleen. Porvarihallitus pyrkii väljentämään vanhustenhuollon mitoitusta. Sosialidemokraattien työ puretaan pala palalta. Hoidon taso heikkenee. Valtionosuuksia kunnille leikataan.

Moni joutuu tämän vuoksi ahdinkoon. Heitä tulisi nyt puolustaa. Hallitus on pakotettava perääntymään.
Perussuomalaiset mainostavatkin itseään lauseella: "Sitä saa, mitä tilaa!"

Antti Vuolanne

6.11.2015 08:36

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva