Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Rinne uskoo kansalaisten marssivan kaduilla jatkossakin

Kuva: Rinne uskoo kansalaisten marssivan kaduilla jatkossakin

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne sanoo ymmärtävänsä kansalaisten tyytymättömyyden oikeistohallituksen politiikkaan, joka kurjistaa pieni- ja keskituloisten elämää, mutta joka jättää hyvätuloiset ja varakkaat sopeutuksen ulkopuolelle.

- Hallituspuolueet eivät saaneet viime kevään eduskuntavaaleissa mandaattia nykyiselle politiikalleen, joka on ollut kansalaisryhmille suunnaton pettymys. Siksi palkansaajat, eläkeläiset ja opiskelijat ovat marssineet kaduilla. Ja jos hallitus jatkaa nykyisellä linjallaan, marsseja tulee lisää, Rinne ennakoi.

Porissa ja Ulvilassa lauantaina vieraileva Antti Rinne muistuttaa, että vain kokoomus kertoi viime eduskuntavaalien edellä tavoitteistaan, jotka ovat lähellä nykyisen hallituksen linjaa.

Sen sijaan keskusta ja perussuomalaiset olivat vaaliteemoissaan aivan eri linjoilla kun ne ovat nyt. Ne ovat kääntäneet takkinsa vaalien jälkeen moneen kertaan.

Antti Rinteen mukaan  Sipilän hallituksen politiikka perustuu erittäin oikeistolaisen ideologiaan. Siitä kertovat kovat leikkaukset, pakkolait ja muut toimet, jotka kohdistuvat lähes yksinomaan pienituloisiin palkansaajiin, työttömiin, lapsiperheisiin, eläkeläisiin ja opiskelijoihin.
Oikeistolaista ideologiaa edustava malli on myös  ajaa ammattiyhdistysliike nurkkaan pakkolaeilla.

- Selvitysmiehen viime viikolla julkistama raportti paikallisen sopimisen laajentamisesta koskemaan myös palkkoja ja ulottamisesta myös järjestäytymättömiin yrityksiin perustui hallitusohjelmaan ja oli siis poliittisesti ohjattu. Jos eivät työmarkkinajärjestöt pääse asiasta sopimukseen, hallitus säätää siitäkin pakolain, Rinne muistuttaa Uuden Ajan haastattelussa.

Lue lisää perjantain Uudesta Ajasta tai näköislehdestä. 

23.10.2015 08:47

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva