Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Pakkolait pihtisynnytyksellä

Vaalien jälkeen maahamme muodostettiin porvarihallitus. Ensin pääministeriehdokas Sipilä laati strategian ja prosessikaavion, sitten valitsi mieleiset hallituskumppanit . Kun kuuluisa SSS trio oli kasassa,, alkoi strategian mukainen iterointi hallitusohjelman laatimiseksi. Koko systeemi tehtiin Sipilän ohjeiden mukaisesti ja pääministerin laatimassa nopeassa aikataulussa. Ohjelman mukaisesti maamme talous pistetään kuntoon. Hallituksen suunnitelmissa tämä onnistuu nujertamalla ammattiyhdistysliike hyvässä yhteistyössä Elinkeinoelämän keskusliiton kanssa.

 

Hallitus ryhtyi toimiin ripeästi tekemällä ns. yhteiskuntasopimuksen, joka ay-liikkeen tulisi hyväksyä ja pian!   Säästöt syntyisivät pienentämällä julkista taloutta, vähentämällä kuntien tehtäviä, poistamalla turhia normeja ja velvoitteita sekä huonontamalla työntekijöiden palkkaa, lomia ja sairauslomia vuorotyö- ja sunnuntailisiä, sekä lisäämällä työaikaa. Yritysten kukkarolle hallitus ei halunnut mennä.  Ammattijärjestöt eivät ehdotukseen suostuneet.  Seuraavaksi hallitus ryhtyy viemään tavoitteensa eteenpäin säätämällä  asiat pakkolailla.

Hallitus ei kuitenkaan ollut tarpeeksi vatuloinut pakkolakien vaikutuksia ja niinpä tarvittiin sovun solmimisen avuksi kätilöitä, kuten muissakin synnytyksissä. Kätilöt kertoivat ministereille, mitä lisien ja lomien leikkaukset heille maksavat, ja jopas Sipiläkin ymmärsi, mutta vain osan.  Nyt olisi opettajien , lastentarhan opettajien ja muun kouluväen aika avautua julkisesti säästöjen vaikutuksista., sitten kaupan alan työntekijät, poliisit jne. Suunnitelmissahan on, että hallitus pienentää esimerkiksi koulutukseen ja opiskeluun suunnattuja rahoja usealla sadalla miljoonalla sekä vähentää eläkeläisille ja lapsiperheille tarkoitettuja tukia.. Hallitus supistaa korkeakoulujen toimintaa, vaikka koulutus on varmin tie uusien tuotteiden kehittämiseen ja markkinointiin. Kaikissa julkisissa esiintymisissään hallitus toteaa olleensa täysin yksimielinen.

Amerikkalaisen taloustieteen nobelistin mukaan valtion velka ei ole Suomelle mikään ongelma. Velkaa saa markkinoilta ja korko on lähes nolla. Sama nobelisti kehottaa elvyttävään talouteen, ettemme ryöstäisi lapsiltamme ja saisimme myös kotimaisen kysynnän säilymään hyvällä tasolla. Tokihan hallituksen talousguru Vartiainen kumosi nobelistin näkemyksen, heti päiväunilta herättyään. Sipilä noudattaa entisten kepu-pääministerien ja  EK:n  linjaa. Pääministeri Vanhanen lähti hiihtelemään ja kehitteli eläkeiän noston. Toivotaan, etteivät  Stubbin triathlonit johda vielä kauheampiin muutoksiin.

Vaalien aikaan Soini sanoi toimittajalle: En usko ihmeisiin, minä teen niitä! Nyt näyttää, että Soinin ihmeet jäävät täydelliseen ja nopeaan  takin kääntämiseen sekä lähes täydelliseen katoamiseen julkisuudesta. 

Nyt eivät riitä Soinin sosiaalisen median letkautukset vaan toiminta heikomman puolesta. Eduskuntavaalien aikaan Perussuomalaiset kertoivat olevansa Suomen suurin työväenpuolue, mutta hyväksyvät  nyt kaikki Sipilän ja Stubbin esitykset. Perussuomalaisia viedään kuin pässiä narussa. Onko ministeri-Audin takapenkki Soininkin mielestä  niin pehmeä ja mukava , ettei sieltä henno nousta ihmisten ilmoille, vai hävettääkö takin kääntäminen - ainakin pitäisi!

Pekka Ojanen

9.10.2015 08:49

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva