Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

SAK tarjoaa nollaratkaisua ja säästöpakettia

SAK:n hallitus esittää työnantajalle ja hallitukselle yksimielisesti työllisyyden ja kustannuskilpailukyvyn parantamiseksi omaa malliaan.

– SAK tarjoaa työnantajille mahdollisuutta sopia vuodelle 2017 palkankorotusten osalta nollaratkaisun. Vuonna 2018 korotukset määrittäisi avoin sektori eli vientialat, SAK:n puheenjohtaja Lauri Lyly ehdottaa.

 

SAK on valmis pienentämään työnantajamaksuja ja kasvattamaan maltillisesti palkansaajien maksuosuutta. Näin työssä olevat kantaisivat suuremman vastuun myös ansiosidonnaisen työttömyysturvan rahoituksesta. Samalla SAK vaatii, että työttömyysturvan leikkauksia on pienennettävä.

SAK edellyttää, että yritykset käyttävät paranevaa kannattavuuttaan investointeihin Suomessa.

SAK:n mukaan maan hallituksen pakkolakiesitykset kohdistuvat epäoikeudenmukaisesti jo valmiiksi vaikeassa asemassa oleviin palkansaajiin. Ne ovat myös perustuslaillisesti ongelmallisia ja aiheuttaisivat toteutuessaan vakavia työmarkkinahäiriöitä.

– SAK:n esitykset parantavat työllisyyttä ja kilpailukykyä nopeasti ja hallituksen esityksiä reilummin. Ne eivät myöskään heikennä työehtoja. Mikäli neuvottelutulos syntyy, on hallituksen luovuttava pakkolakiesityksistään, Lyly tähdentää.

Lyly painottaa, että työnantajajärjestöjen neuvotteluvalmiudella on tilanteen ratkaisemisessa suuri merkitys, sillä maan hallitus odottaa työmarkkinoilta yhteistä esitystä.

– Vaihtoehtoisesta paketista työmarkkinajärjestöt voisivat päästä sopuun lokakuun aikana, Lyly arvioi.

Hallitus on ilmoittanut, ettei se ota vastaan vaihtoehtoesityksiä, jos ne eivät täytä hallituksen viiden prosentin hyppyä kustannuskilpailukykyyn. Valtiovarainministeri Alexander Stubb (kok) ilmoitti heti torstaina, että SAK:n ehdotus ei kelpaa hallitukselle.

24.9.2015 12:31

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää kevään eduskuntavaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva