Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Sitä saa, mitä tilaa…

Perussuomalaiset kävivät viime vaaleihin otsikon mukaisella iskulauseella. He lupasivat hallitukseen päästessään vähentää maahanmuuttoa ja auttaa pakolaisia lähellä kansainvälisiä kriisialueita. Nyt, tänä vuonna, Suomeen arvioidaan tulevan 30.000 pakolaista ja ensi vuonna mahdollisesti 50.000. Samalla hallitus on rankalla kädellä leikkaamassa kehitysyhteistyörahoja, joilla monet järjestöt organisoivat avustustoimintaa juuri niihin pakolaisleireihin, jotka sijaitsivat lähellä sotapesäkkeitä. Eikä hallituskriisistä ole merkkiäkään.

 

Perussuomalaiset ilmoittivat, että Kreikalle ei Suomesta heru enää euroakaan, jos pääsevät hallitukseen. Mutta hallituksen runsaan sadan päivän olemassaolon jälkeen Suomen vastuut Kreikalle ovat kasvaneet miljarditolkulla. Ja paljon parjattu kolmas tukipaketti hyväksytty hallituksessa nikottelematta. Eikä hallituskriisistä ole näkynyt merkkiäkään..


uheenjohtajansa Soinin ja `politrukki´ Putkosen suulla vakuutettiin, että perussuomalaiset on ainoa oikea työväenpuolue, joka parhaiten hallituksesta käsin pystyy puolustamaan suomalaista palkansaajaa, pienituloista ja vähäosaista ihmistä. Hallitus on nyt esittänyt toimia, jotka rokottavat erityisesti pienipalkkaisia ja naisaloja, ja pakkolakien muodossa rikkovat Suomen työmarkkinajärjestelmän ja koko sopimusyhteiskunnan perinteen. Puhumattakaan niistä budjettiesityksen suuremmista ja pienemmistä heikennyksistä, jotka koskevat eläkeläisiä, opiskelijoita ja lapsiperheitä. Eikä hallituskriisistä ole merkkiäkään.

Hallitus ilmoitti ohjelmassaan, että se kaikin keinoin pyrkii edistämään yritysten investointeja Suomeen. Siten niistä saadut verotulotkin tulevat hyödyntämään suomalaista yhteiskuntaa. Yllätysministeriksi - ohi monien halullisten - nostettu Anne Berner on toiminut hallituksen jäsenenä luxemburgilaisessa veroparatiisiyhtiössä, virallisen rekisterin mukaan toimii vieläkin. Voi kysyä, miten ministeri yhtäältä toteuttaa hallitusohjelmaa, ja toisaalta hallinnoi holding-yhtiötä, jonka kautta mm suomalaisen Karelia-Upfloorin tulosta kierrätetään matalan verotuksen Luxemburgiin.

Pääministeri Sipilä ei koe asiassa ongelmaa: Hänen tukensa Bernerille on sataprosenttinen. Eikä hallituskriisistä ole merkkiäkään.

Amerikassa presidentillä on perinteenä pitää vuosittain puhe `kansakunnan tilasta´. Puheessa on tapana esittää uusia avauksia, viitoittaa linjaa vuodeksi eteenpäin. Pääministeri Sipilä otti mallia Obamasta. Keskiviikon puheen pakolaiskysymystä koskeva osa oli obamamainen, linjakaskin. Muilta osin Sipilä toisti itseään ja kuvaili insinöörimäiseen tapaan näkemystään talouden tilasta ja vaadittavista toimista.

Puhe paljasti sen, että yksi Sipilältä puuttuu. Ja sen mukana kaikki. Nimittäin syvällinen käsitys siitä, miten sopimusyhteiskunta toimii. Ja miten suomalaiset saadaan hyväksymään vaikeitakin ratkaisuja, kun on tarvis. Keskeinen osa asiaa on, että ratkaisut ovat oikeudenmukaisia; kaikkia kantokykynsä mukaan oikein kohtelevia. Ja vähintään yhtä keskeistä on, että ratkaisut tehdään sopimalla, ei sanelemalla, eikä ylhäältä komentamalla. Sen opin löytää helposti vaikkapa lukemalla Linnan Tuntemattoman Sotilaan.
Puheen merkittävin poliittinen viesti oli Sipilän lauseessa: Hallituksella on kansan vaaleissa ilmaiseman tahdon mukainen mandaatti, ja sitä se tulee käyttämään.

Näin se on: Sitä saa, mitä tilaa

Harri Kivenmaa               

18.9.2015 04:56

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää kevään eduskuntavaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva