Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Koko ammattiliikenne pysähtyy perjantaina

Kuva: Koko ammattiliikenne pysähtyy perjantaina

Auto- ja kuljetusalan työntekijäliitto AKT pysäyttää perjantain käytännössä kaiken ammattiliikenteen ja satamat ensi perjantain mielenilmaisupäivän takia. Liikenne on keskeytyksessä kello 06 ja 18 välisenä aikana. Ainoastaan bussien tilausajoliikenne ja taksiliikenne jatkuu.

AKT:n puheenjohtaja Marko Piirainen vetosi liitos jäseniin, että he osallistuisivat perjantaina Helsingin Rautatientorilla kello 11 järjestettävään mielenilmaisuun, johon odotetaan yli 100 000 osallistujaa SAK:sta, STTK:sta ja Akavasta. Kyseessä on poliittinen lakko hallituksen pakkolakeja vastaan.
Myös kauko- ja paikallisjunaliikenne sekä tavarajunaliikenne pysähtyvät perjantaina kello 6 ja 18 väliseksi ajaksi.

Lentoliikenne pysähtyy ainakin kahden tunnin mielenilmaisun ajaksi kello 11-13, kun Finnairin ja Blue1:n lentoemännät ja stuertit, maapalvelujen henkilöstö sekä lennonjohtajat osallistuvat mielenilmaisuun

Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU puolestaan lopettaa postin käsittelyn perjantaiksi lukuunottamatta sanomalehtien varhaisjakelua.
Metallityöväen liitto ilmoitti maanantaina, sen sen jäsenistö liittyy perjantaiksi mielenilmaisuus. Työntekijöiden ulosmarssit kestäisivät vuorokauden perjantaina kello 6 alkaen.

Puuliitto seisauttaa työt vuorokaudeksi mekaanisessa metsäteollisuudessa, puusepänteollisuudessa, bioteollisuudessa, veneteollisuudessa, harja- ja sivellinaloilla sekä metsäalalla. Seisaus alkaa perjantaina kello 6. Paperi- ja sellukoneet seisovat samaan aikaan Paperiliiton toimesta.

Sähköliitto keskeyttää useimmat työmaat perjantaina kello 6 ja 18 välillä. Seisaus ei koske energiatuotantoa eikä mm. sairaaloiden sähkönjakelua.

Rakennusliiton mukaan osa työmaista saattaa keskeytyä mielenilmaisun ajaksi.

Osa kouluista ja päiväkodeista on todennäköisesti kiinni, kun akavalainen opettajien ammattijärjestö OAJ on kehottanut jäseniään osallistumaan mielenilmaisuus. Paikallisesti tilanne täsmentyy myöhemmin. Akavasta myös ylempien toimihenkilöiden neuvottelujärjestä YTN osallistuu mielenilmaisuun.

Palvelualojen ammattiliitto PAM kehottaa kaikkia palvelualojen työntekijöitä osallistumaan mielenilmaukseen lopettamalla työnteon perjantaina kello 11.00 ja 13.00 välisellä ajalla tai siksi ajaksi, kun osallistuu Helsingin Rautatientorilla olevaan mielenilmaisuun. Näin suuri osa kaupoista ja Alkon myymälöistä on kiinni ainakin osan perjantaista.

Valtion henkilöstöä edustava STTK:lainen Pardia on kehottanut jäseniään osallistumaan mielenilmaisuun. Liiton jäsenitään kuuluvat mm. poliisit, Kelan ja valtion liikelaitosten henkilöstöä.

Osa pankeista saattaa olla kiinni mielenilmaisun ammattiliitto Pron kehotuksesta. Seisaus saattaa ulottua myös teleyhtiöihin.

14.9.2015 15:16

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää EU-vaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva