Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Mikä on vastuullista politiikkaa?

Kuva: Mikä on vastuullista politiikkaa?

Viittaan tällä otsikolla Perussuomalaisiin. Muistamme mitä tuli luvattua kansanedustajavaaleissa. Iso osa on jo lusmuiltu teille tietymättömille. Onko puolueen hinku hallitukseen todella niin kova, että tuli kansalaisille luvattua maat ja mannut. Silloin jo puolue tiesi, että näistä suurintaosaa ei voida toteuttaa.

Nyt ollaan tilanteessa, jossa kansanedustaja Ari Jalonen (ps) toteaa, että kahdesta pahasta pitää valita se pienempi paha. Mutta tässä porvarihallituksen viiden prosentin hypyssä ei ole mitään pientä pahaa, on vain isoja pahoja. ay-liike nousi takajaloilleen ja hyvää ei seuraa.

Ay-väki ei tule hyväksymään mitään pakotelakeja, tuntuu kuin oltaisiin palattu IKL.n aikakauteen.

Lisää on tulossa maahanmuuttopolitiikasta. EU laittaa jokaiselle jäsenmaalle maahanmuuttokiintiöt Suomelle 2400 tai rahalla tästäkin selvitään, maksamalla lähtömaalle euroja tuntuvasti. Perussuomalaisten periaate ei hyväksy näitä kumpaakaan. Pieni Suomi taistelee isoa EU:ta vastaan, onnistuuko? Ei onnistu.

Kansanedustaja Laura Huhtasaari (ps) on lausunnoissaan ja politiikassaan äärioikeistolainen, humaanisuus puuttuu vaikka ihminen sanoo olleensa kehitysmaissa jopa avustustöissä. Saksalaiset ajattelevat asian aivan toisinpäin, omat kansalaiset eläköityvät ja yli miljoonan pakolaisen tulo maahan tuo tullessaan uusia työntekijöitä, kasvattaa maan väkilukua ja nostavat maan hyvinvointia talouden kautta. Tätä ei Suomessa kaikki osaa ajatella näin.

Meille suomalaisille ja satakuntalaisille tullee sekasortoinen syksy. Miksi? Koska maan porvarihallitus ei pysty kuin sanelupolitiikkaan. Onko se parempi vaihtoehto, että maa jaetaan kahteen leiriin; hyvin voivat ja huonosti voivat kansalaiset. Nyt täytyisi kansanedustajien Ari Jalosen ja Laura Huhtasaaren ajatella suomalaisten ja koko Euroopan yhtenäisyyttä.

Kuka kantaa vastuun tulevista päätöksistä, joita ei kannata Suomen kansan enemmistö? Porvarihallitus. Perussuomalaiset näyttävät tällä politiikallaan, että he ovat kaukana työväestön, palkansaajien etujen ajajina he puolustavat porvarillisia ajatuksia ja puolue on äärioikeistolainen populistipuolue. Ne jotka äänestivät Perussuomalaisia, tätäkö te halusitte? Epäilen. Mutta mentiin katteettomiin ohjelmiin ja lupauksiin.

Sosialidemokraattinen puolue on yli satavuotta toiminut johdonmukaisesti ja tuonut tähän maahan tasa-arvoa, hyvinvointia ja perustarpeet kansalaisille. Tähän kannattaa luottaa edelleen. Ei Perussuomalaisten kahdenkymmenen vuoden taival ja ensimmäinen hallituskokeilu tahdo onnistua, metsään mennään.

Lähtökohtana pitää olla vastuullisen politiikan tekeminen, oli puolue mikä hyvänsä. Tämä eduskuntakausi tulee olemaan Suomen kansalle tuskaista aikaa. Neuvotteluissa olisi pitänyt olla kokemusta ja ay-liikkeen kunnioittamista ja huomioimista. Siihen ei riitä, että Timo Suomesta, morjes.

Olen vakuuttunut siitä, että kannattajakunta Perussuomalaisista alkaa loittonemaan. Ihmisten silmät avautuvat ja sen huomaa jo kansalaisten kannanotoissa. Valitettavasti sen voi korjata vasta seuraavissa kansanedustajavaaleissa neljän vuoden kuluttua.

Meillä kansalaisilla on nyt oiva tilaisuus näpäyttää porvarihallituksen taustapuolueita seuraavissa kunnallisvaaleissa ja hoitaa kannatusluvat oikeille prosenteille sosialidemokraattien osalta.

Esa J. Wahlman

11.9.2015 08:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva