Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Fasismia vastaan!

Kuva: Fasismia vastaan!

Hämmästyin, kun kevään eduskuntavaalien jälkeen luin Helsingin Sanomia. Perussuomalaisten kansanedustaja Laura Huhtasaari julisti, että maahanmuutto alkaa näkyä raiskaustilastoissa.

Hetkinen, miksi juuri raiskaustilastoissa? Siksi, että juuri raiskaus synnyttää varmasti syvää vihaa ja inhoa tekijäänsä kohtaan.
Pari viikkoa tuon jälkeen tapasin Laura Huhtasaaren perussuomalaisen kannattajan, joka väitti kiven kovaa, että ”muslimikylissä tyttöjen raiskaaminen on yleinen tapa, jota kylän vanhimmat harjoittavat säännöllisesti”. Hänen mielestään Huhtasaari on oikealla asialla. Kysyin häneltä, ”eikös nimenomaan islamilaisen sharia-lain mukaan raiskaajat teloiteta?” Emme päässeet asiasta yksimielisyyteen. Mihin tällaista vihaa ja inhoa tarvitaan?

Raiskaajia ja rikollisia tulee rangaista. Ääri-islamin uhka on otettava vakavasti. Suomen lakeja tulee noudattaa. Hyvät perinteet saa säilyttää. Naisten oikeudet ovat luovuttamattomia. Suomalaista poliittista vapautta ja kansalaisoikeuksia puolustamme loppuun asti.
Tämä on täysin selvää kaikille meille, demokratian ja monikulttuurisuuden puolustajille. Miksi emme nauttisi silti täysin siemauksin myös muualta maailmalta tulevasta musiikista, taiteesta, ruuasta ja ystävistä.

Oman maan rakastaminen ei tarkoita sitä, että päiväkodissa pientä tyttöä ryssitellään. Maahanmuuton tulee olla rajoitettua ja hallinnassa. Mutta se ei oikeuta sitä, että koulussa haukutaan tummaihoista lasta mutakuonoksi. Rasismi ei ole isänmaallista. Se ei kuulu suomalaiseen kulttuuriin. Rasistit ja uusnatsit on ajettava maasta pois, siinä kuin muutkin rikolliset.

Kansainvälinen yhteistyö on paras ase nälänhätään, pakolaisuuteen, luonnon saastumiseen ja rikollisuuteen. Silmien sulkeminen ja pään työntäminen syvälle pensaaseen ei ratkaise ongelmia.

Mihin oikeistopopulismia ja äärioikeistolaisuutta sitten tarvitaan? Asetetaan kysymys näin: Miten köyhät ihmiset ja pienituloiset saadaan tukemaan ja äänestämään vaaleissa sellaisia päättäjiä, jotka leikkaavat pienituloisilta, ja heikentävät köyhien ihmisten toimeentuloa? Vastaus on selkeä: Oikeistopopulismilla. Kurjistamisen todellisista syistä saadaan katse käännettyä pois, kun syyttömät ihmiset asetetaan valheilla syntipukeiksi ihmisten kurjuuteen, köyhyyteen ja huono-osaisuuteen.

Vuonna 1928 vain alle 3 % saksalaisista äänesti Adolf Hitlerin puoluetta. Sosialidemokraatteja noin 30 %. Talouslama iski. Juutalaisiin ja muukalaisiin kohdistunut vihapuhe tehosi. Vain neljän vuoden päästä, heinäkuussa 1932, Hitlerin kansallissosialistinen natsipuolue sai jo yli 37 % äänistä.

Kohta muut puolueet kiellettiin. Aloitettiin valloitussodat ja kansanmurha. Syyttömät kärsivät.

Kaiken Elämän Luoja ei ole koskaan antanut ihmiselle oikeutta fasismiin. Jokainen joutuu sanoistaan vastuuseen. ”Hedelmästään puu tunnetaan…Mitä sydän on täynnä, sitä suu puhuu. Hyvä ihminen tuo hyvyytensä varastosta esiin hyvää, paha ihminen pahuutensa varastosta pahaa.” (Nasaretilainen)

Antti Vuolanne 

7.8.2015 08:24

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva