Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Totinen tosi!

Ruotiessani kokemuksiani yhteen kokemastani kevään eduskuntavaaliehdokkuudesta aloin löytää kaiken suunnitellun ja mietityn esilletulon keskeltä jotain sellaista, joka toisaalta pilaannutti viestimme kylmän tosiasian. Kaikkea oli mietitty, aikatauluja suunniteltu sekä asiakysymysten tarkkojakin taustoja tutkittu aikaisempaa huolellisemmin. Mutta yhtä kaikki liian usein puolueemme teltoilta paatoksen päätteeksi kuului viimeisenä vakuutena, että tämä nyt kuitenkin on totinen tosi.

 

Aloin jo häiriintyä itsekin siitä, että olemme koko kampanjan ajan koko puolueessa keskittyneet kiltisti tosiasioihin ja muistioiden sisältöihin, mutta esittelytapamme ja ilmeemme ylipäänsä teltoilla ja toreilla muistuttavat aikanaan elokuvastakin tuttua Laurilan tilan häätöä. Ihmiset olivat otsat kurtussa selittelemässä ja lietsomassa pelkoa miten mahdollisen porvarihallitus veisi meidät perikatoon mm. epäonnistuneilla rakenneratkaisuilla, jota me itse olimme olleet viimemetreilläkin sorvailemassa..? Ei viestimen sisällöllä ole mitään merkitystä jos se mielikuva ennen makkarajonoa jo on, että tuolla rutistaan samoja murheita vaaleista riippumatta. Aikanaan jo kevätjuhlaan puhetta kirjoittaessani opettajani neuvoi, että tyylikäs aloitus ja jotain nasevaa loppuun sekä loput rakentuvat rennosta esiintymisestä ja tavasta olla esillä jonka ihmiset näkevät.

Tätä samaa viestimisen ja alakuloisuuden ongelmaa seuratessani totesin, että ohjelmatyömme on kuin hyvä vitsi, joka ei luettuna kaikille aukea, mutta kun tarinalla on taustan ja tarinan hallitseva kertoja niin riittää siitä hupia koko seurueelle. Näin ollen näen koko mollivoittoisen viestimisen olevan melko syvällä, sillä kesällä kun olen seurannut sekä kansanedustajiemme kuin muutakin puolueen väkeä niin paikanpäältä kuin medioissakin niin eipä siellä juuri hymyillä tai kevennetä kevyenkään aiheen ympärillä? Samaan aikaan kun suuret mediatalot uutisoivat tasavallan presidentin koiran kuulumisista enemmän kuin puolueemme kansanedustajien kannanotoista niin kysynkin, tekisikö rennompi ote työhön ja oman persoonansa esilletulo meistä ihmisläheisempiä ilman kertaavaa kommenttia valiokuntatyöstä?

En ole viestinnän ammattilainen, mutta mielipiteeni minullakin on ja usein kysynkin itseltäni, eikö tämä yhteisten asioiden hoitaminen voisi välillä näyttää edes ulospäin hauskemmalta, sillä niin paljon kuin siitä tykkäänkin niin kiukuttelevien murehtijoiden teltta ei luo uskoa tulevaan oli ajat sitten mitkä tahansa!

Usein kun monet ovat myös asioista eri mieltä kanssani, niin seuratkaapa seuraavien ohjelmatyökiireiden keskellä mm. omia puolueemme lehtiä niin iloiset ilmeet pääsääntöisesti löytyvät urheilusivuilta. Haluaisinkin tulevia kunnallisvaaleja ajatellen perustaa maakunnassamme ilon kautta ohjelmatyön, jossa kaikkien keskeneräisten hankkeiden lisäksi keskityttäisiin elämäniloon ja hauskaan yhdessäoloon ja esiintymiseen. Mikäli se viikon huonoin päivä osuu juuri kampanjalauantaille, jäätäisiin suosiolla kotiin. Ei sauna ja pari olutta tai viiniä tee kenellekään kruunua, mutta vie välillä asioita enemmän eteenpäin kuin tahiminen kunnantalon kabinetissa.
Ilon kautta kohti uusia seikkailuja!

 Kalle Leppikorpi 

24.7.2015 08:26

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva