Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

SDP:n Lindtman: Soini sortuu jo muunneltuun totuuteen

SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman sanoo ulkoministeri Timo Soinin (ps) puhuvan muunneltua totuutta väittäessään, että oppositio oli kristillisdemokraatteja lukuun ottamatta valmis eduskunnan suuressa valiokunnassa valmis hyväksymään Kreikan esityksen neuvottelujen pohjaksi.

 

- Timo Soini on tällä hetkellä niin paniikissa, että sortuu muunneltuun totuuteen kirjoittamalla blogissaan vääriä tietoja. Molemmat vastalauseemme ovat nyt julkisia.  SDP:n mielestä hallitus ei ollut kyennyt hankkimaan riittävää tietoa ja luotettavia vaikutusarvioita, joiden pohjalta kyettäisiin päätöksentekoon, Lindtman sanoo.

 Toisin sanoen SDP:n mielestä Kreikan esityksen pohjalta ei ollut edellytyksiä käynnistää ohjelmaneuvotteluita.

- Pallo on nyt Kreikalla, kuten puheenjohtaja Antti Rinnekin (sd) on todennut. Sen pitää tehdä toimia luottamuksensa palauttamiseksi ennen kuin voidaan ottaa kantaa, mikä on järkevä etenemispolku.

Eri asia hänen mukaansa on, onko siinä järkeä, että valtionpäämiehet askartelevat Kreikan kauppojen aukioloaikojen kanssa ja ryhtyvät sekaantumaan maiden työehtosopimustoimintaan, kuten huippukokouksen päätelmistä olemme saaneet lukea.

- Vähentääkö se maan alijäämää, että kreikkalainen S-market on auki läpi yön? Tuskin.

- Oleellisimmat kysymykset ovat kuitenkin vastausta vailla. Mitä tarkoittavat velkahelpotukset, joita päätelmissä luvataan? SDP:n mielestä sellaisia sopimuksia ei voi hyväksyä, joissa Suomi menettää saatavansa ja joissa rikotaan EU:n no bailout -kieltoa. Vakuuksista on pidettävä kiinni kaikissa olosuhteissa. Soisi ulkoministeri Soininkin ymmärtävän tämän asian sen sijaan, että hän keskittyy totuuden muunteluun, vaikka kuinka tukipaketti-paniikki pukkaa, sanoo Antti Lindtman.

14.7.2015 10:26

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva