Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

SDP:n Salonen: Koko Satakunnassa oltava turvakotipalveluja

Raumalainen kansanedustaja Kristiina Salonen (sd.) on huolissaan turvakotipalvelujen saatavuudesta Satakunnassa. Salosen mukaan arvio siitä, ettei Kankaanpään A-Koti pysty enää tarjoamaan turvakotipaikkoja Pohjois-Satakunnassa ja täyttämään THL:n vaatimuksia, herättää ison huolen turvakotipalvelujen tulevaisuudesta koko Satakunnassa.

 

– Satakunnassa Porin ensi- ja turvakotiyhdistys tuotti muutama vuosi sitten vielä turvakotipalveluita myös Porin ulkopuolisille kunnille ennen kuin se joutui ostopalvelusopimuksen lakkauttamisen vuoksi ajamaan turvakotitoimintansa alas. Sen seurauksena Pohjois-Satakunnassa palveluita alkoi tarjota A-Kodit.

– Kun asiaa nyt näin nopeasti joudutaan uudelleenarvioimaan, tulee samalla pohtia, miten turvataan koko maakuntaan palveluntuottaja, jolla on tarvittava osaaminen ja tietotaito turvakotipalvelujen järjestämisessä. Esimerkiksi Porin ensi- ja turvakotiyhdistyksessä olisi varmasti vielä jäljellä tätä osaamista, Salonen sanoo.

Kuntien tarjoamat turva-asunnot eivät voi Salosen mukaan koskaan korvata turvakotipalvelua.

– On todellinen pelko, että tällainen kehitys asunnosta ilman sosiaalityön tukea synnyttää osaamistyhjiön lähisuhdeväkivaltaa kokeneiden auttamisjärjestelmään.

Salonen vaatii turvakoteja valvovalta THL:ltä valtakunnallista linjausta turvakotipalvelujen suhteen.

– THL:n on myös katsottava, etteivät alueelliset päätökset johda osaamis- ja palvelutyhjiön syntymiseen. Satakunnassakin asiaa on katsottava niin, että alueella olisi sellainen vahva toimija, joka pystyy tarjoamaan palveluja laajasti.

29.5.2015 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva