Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Tarmo Thorströmin missio: Lisää pitsiä arkiseen elämään

Kuva: Tarmo Thorströmin missio: Lisää pitsiä arkiseen elämään

Rauma voitaisiin tuntea pitseistään paljon nykyistä paremmin, kaupunki voisi hyvinkin vetää pitsituristeja ja Raumalle pitäisi perustaa pitsimuseo, näkee pitsitaiteilija, nypläykseen uusia tuulia tuova Tarmo Thorström.

Thorström sai keväällä Suomen Kulttuurirahaston Satakunnan rahastolta yksivuotisen työskentelyapurahan Pitsi-invaasion tekemiseen eli Rauman kaupungin pitsikulttuurin kehittämiseen.

– Tulen vetämään työpajoja ja ideariihiä, joissa sekä luodaan pitsille kulttuuripoliittista periaateohjelmaa että tuotetaan julkista pitsitaidetta. Työskentelen yksin ja erilaisten ryhmien kanssa. Tavoitteena on osallistaa eri prosesseihin koululaisia, opiskelijoita, yrittäjiä, päättäjiä sekä mahdollisesti muita ryhmiä.

– Haluaisin tehdä pari itsenäistä teosta näkyvälle paikalle kaupunkiin, kuten torille, mutta ideoiden toteutuminen on luvista kiinni.

Pitsi-invaasion lisäksi Thorströmillä riittää kiireitä: ohjelmassa on toukokuun lopussa vierailu Ranskaan, jonne hänet kutsui Suomen Ranskan instituutti pitämään nypläystyöpajaa.

Kesäkuussa on vuorossa matka Saksaan Plaueniin, jonne hän vie 11-metrisen Häpskräps-kravatin. Pari kesää sitten Rauman kaupungintalon tornissa ollut Thorströmin ja Matti Pursiheimon toteuttama kravatti ripustetaan Plauenin raatihuoneen torniin.

Ideoitaan Thorström testaa ja toteuttaa uudessa työhuoneessaan, entisen Lönnströmin taidemuseon –  entisen poliisiaseman – piharakennuksessa. Rakennuksen uusi omistaja Riku Räsänen on tehnyt kulttuuriteon vuokraamalla tilat taiteilijoille kohtuuhinnalla.

Työskentelyapuraha on vain vuodeksi, mutta sen aikana ehtii ideoida erilaisia tapoja, joilla helpotetaan pitsikaupunki Raumaa vaivaavaa vakavaa ongelmaa: pitsin puutetta arkisessa elämässä, julkisessa tilassa ja kaupungin tulevaisuudessa.

Heli Kokko

29.5.2015 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva