Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Sosialidemokraattien neljän vuoden linja

Kuva: Sosialidemokraattien neljän vuoden linja

Eduskuntavaalit käytiin ja lopputulos tiedetään. Jännitin sitä, että saammeko sellaisen tuloksen jolla olisimme kolmantena. Kolmannella sijalla olisimme mitä ilmeisemmin olleet hallituksessa, mutta toisin kävi.

Teimme Satakunnassa ja Porissa vaalityötä olan takaa, ja ainakin Porin sosialidemokraattinen kunnallisjärjestö satsasi huomattavia taloudellisia voimavaroja vaalityöhön, jopa ylittäen reilusti vaalibudjetin. Tällä työllä saavutimme koko maata ajatellen parhaiten menestyvän sosialidemokraattisen vaalipiirin tuloksen. Siitä voimme olla ylpeitä, ja tämä työn tulos tulisikin näkyä seuraavassa puoluekokouksessa, kun valitaan tovereita vaativille luottamushenkilöpaikoille.

Porissa kannoimme ehdokasasettelussa vastuumme kunnolla. Piirijärjestö päätti, että asettaisimme ehdokkaita yhden enemmän kuin viime kerralla eli seitsemän. Näin jälleen kannoimme vastuumme ajatellen koko puoluetta.

Muistettava on sekin tosiseikka, että perussuomalaiset ovat menestyneet Satakunnassa hyvin, ja Satakunta on perussuomalaisin vaalipiiri. Mutta ovatko perussuomalaiset suurin hallitusvastuun jälkeen vielä neljän vuoden päästä?

Hallitus vai oppositio? Tämä on ikuinen keskustelun aihe niin puolueessa kuin puolueen ulkopuolellakin. Tuleva porvarihallitus joutuu tekemään kipeitä taloudellisia leikkauksia, ja ne koskettavat pahiten vähävaraista kansanosaa. Tällöin sosialidemokraattien olisi pitänyt päästä hallitusvastuuseen, mutta keskustapuolueen puheenjohtaja Juha Sipilä valitsi toisin.

Pelättävissä on, että porvarihallitus leikkaa ja säästää palkansaajat, työttömät ja vähävaraiset hengiltä. Ei perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini pysty vähäväkistä kansaa puolustamaan, koska takinkääntö on jo nyt alkanut. Ministerinimitykset sokaisevat perussuomalaisten ajattelumaailman.

Tuleva oppositiopolitiikka ei ole helppoa. SDP:n johdon pitää iskeä monella rintamalla oppositiosta, vaikka tiedämme määrättyjen säästöjen- ja leikkausten tarpeellisuuden, mutta niiden pitää olla oikeudenmukaisia ja vähempiosaisia säästäviä toimenpiteitä. Oppositiopolitiikka tulee hoitaa hyvin ja johdonmukaisesti kasvattaen tulevaa kannatusta. Puolueen järjestötoiminta on saatava kuntoon, vaikkakin vaalitappion vuoksi menetimme puoluetukea tuntuvasti.

Porvarihallituksen säästöt ja leikkaukset tulevat puremaan myös Porin kaupunkia ja kuntalaisia. Tulevissa kokouksissa pitää kysyä ja tarkkailla perussuomalaisten kansanedustajien Laura Huhtasaaren ja Ari Jalosen käyttäytymistä, niin paljon on tullut luvattua hyvää.
Kunnallisvaalit pidetään 9.4.2017 ja niihin pitää valmistautua jo nyt ja perusteellisesti. Ehdokasasettelu on ehdottoman tärkeää, kehotankin jo nyt demariyhdistyksiä aloittamaan ehdokkaiden etsinnän, kouluttamisen ja erilaisten poliittisten tilaisuuksien järjestämisen.

Ensi vuosi 2016 on monen sosialidemokraattisen järjestön juhlavuosi. Eetu Salinin syntymästä tulee kuluneeksi 150 vuotta, meillä on, toverit, juhlimisen aihetta. Meidän tulee muuttaa aatteemme voitoksi.

Esa J. Wahlman

22.5.2015 07:49

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva