Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Alma Manun säästöt vaikuttavat myös Uuden Ajan varhaisjakeluun

Kuva: Alma Manun säästöt vaikuttavat myös Uuden Ajan varhaisjakeluun

Sanomalehtien varhaisjakelua Porin seudulla hoitavan Alma Manu Oy:n säästötoimet vaikuttavat jonkin verran myös Uuden Ajan varhaisjakeluun Porin seudulla. Pieni osa Uuden Ajan jakelusta mm. joudutaan siirtämään Postin päiväkantoon.

Alma Median (joka omistaa mm. Satakunnan Kansan) jakeluyhtiö Alma Manu Oy hoitaa sanomalehtien varhaisjakelun osassa Satakuntaa. Uusi Aikakin ostaa Porin seudun varhaisjakelun palvelut Alma Manulta.

Viime vuoden lopulla päättyneiden yt-neuvottelujen seurauksena Alma Manu on vähentänyt jakajia ja yhdistellyt jakelupiirejä. Nämä muutokset ovat astuneet voimaan nyt huhtikuussa, ja Uutta Aikaa ne koskevat ensimmäisen kerran perjantaina 15. huhtikuuta.

Asiakkuuspäällikkö Virpi Oksala Alma Manu Oy:sta Tampereelta sanoo, että muutokset johtuvat sekä säästötarpeista ja osin myös työturvallisuussyistä.

- Tarkoituksena on vähentää jakajien liikkumista pientalojen pimeillä pihoilla. Satakunnassa tapahtuu Alma Manun jakajille eniten työtapaturmia, Oksala sanoo.

Hänen mukaansa tarkoituksena on parantaa myös jakelun sujuvuutta.

- Aluksi varmasti tapahtuu sekaannuksia niillä alueilla, joilla muutoksia tehdään, mutta lopullisena tavoitteena on jakeluhäiriöiden vähentäminen. Joillakin alueilla aamun lehdet saattavat myös tulla esimerkiksi kello 04:n sijasta vasta kello 06.

Muutosten myötä varhaisjakelun lehtiä ei enää jaeta esimerkiksi pientalojen oville, vaan lehdet jätetään samoihin laatikoihin kuin kuin Posti jättää päiväkannon postin. Lisäksi joitakin lehtiä, myös Uusi Aikoja, joudutaan siirtämään postin päiväkantoon.

Tilaajien on syytä huomioida, etteivät muutokset siis johdu Uudesta Ajasta vaan jakeluyhtiöstä, jolta Uusi Aikakin ostaa palvelut. Tämä on Uuden Ajan tilaajien kannalta valitettavaa.

Asiakas voi halutessaan saada lehdet edelleen kotiovelleen lisämaksusta, joka on 35 senttiä lehteä kohti. Jos tilaajalle tulee pelkästään Uusi Aika, merkitsee se vuositasolla noin 15 euron lisämaksua.

Muutokset koskevat pysyvästi näillä näkymin kuitenkin vainpientä osaa Uuden Ajan tilauksista. Tilapäisiä häiriöitä saattaa tulla kuitenkin useammalle.

Jakeluhäiriöistä voi ilmoittaa suoraan Alma Manun jakelupäivystykseen, joka Satakunnan Kansan jakelualueella palvelee numerossa 0800-392 262, tai sähköpostilla osoitteeseen jakelupalaute.satakunta@almamanu.fi

Jukka Vilponiemi

15.5.2015 08:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva