Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Kiikarointia

Kuva: Kiikarointia

Satakuntalaisten kesälajien joukkueiden palloilusarjat pyörähtävät täyteen vauhtiinsa. Pesäpallossa Kankaanpään Maila on mukana sekä miesten että naisten joukkueella Superissa. Se on muuten kova saavutus, koska kyseessä on kansallispelimme. Naisten Superissa maakunnasta mukana ovat Rauman Lukko ja Porin Pesäkarhut eli kolme joukkuetta Satakunnasta. Ja kaikki ovat vielä mahdollisia mitalijoukkueita.

Miesten puolella Kankaanpään Maila kuuluu osastoon suuret yllättäjät, joten ennakkoon ei mitalista kannata ehkä kuin vain haaveilla. Mutta aina joukkuepeleissä on voittoon mahdollisuus. Ja kun voittaa riittävän monta peliä, niin siitähän se lähtee.

Ei siis kannata tutkia liikaa maisemia, koska siitä turpoaa vain pää!

Ulvilan Pesä-Veikot edustaa maakuntaamme miesten Ykköspesiksessä, joten kyllä lajin ystäville riittää kesän mittaan paljon seurattavia pelejä.

Pesäkarhut aloittaa vieraissa, mutta pelaa jo ensi keskiviikkona kotiavauksensa Vihtiä vastaan kello 17.30 alkaen. Nyt tuleekin esiin asia, joka meikäläistä suorastaan hämmentää. FC Jazz pelaa samaisena keskiviikkona, 13. toukokuuta, miesten jalkapallon Ykkösen kauden kotiavauksensa AC Oulua vastaan kello 19.30 alkaen. Alkamisajoista päätellen pelipäivien päällekkäisyys on huomattu, mutta silti. Kun ensi torstai on pyhäpäivä, niin eikö jompaakumpaa kotipeliä olisi kannattanut siirtää torstaille?

En nimittäin ole laisinkaan varma, että kovakaan urheilufani jaksaa viettää viisi tuntia putkeen Urheilukeskuksessa, vaikka halua olisikin. Kyllä siinä valintaa on liki pakko suorittaa ja kumpi seura sitten yleisömäärissä häviää? Kysyn vaan, koska Helatorstai on kummassakin lajissa pelipäivä?

Oikeastaan silmät ymmyrkäisinä ole lueskellut Palloliiton tämän kauden sarjasysteemejä ja en oikein ole päässyt selville, mitä nyt ajetaan takaa? Sen toki ymmärrän, että Veikkausliigasta putoaa viimeinen suoraan Ykköseen ja toiseksi viimeinen karsii paikastaan Ykkösessä toiseksi sijoittuneen kanssa.

Mutta kun täksi kaudeksi liki väkisin kymmenen joukkueen sarjaksi runtatusta Ykkösestä, johon EIF, VIFK ja MP nousivat kabinetissa, Ykkösestä putoaa suoraan kaksi joukkuetta. Tämän kauden Ykkönen ei ole verrattavissa millään okulaareilla viime kauteen, joka oli se kaikkien aikojen Ykkönen - ei yhtään heittopussia mukana. Nyt saattaa muutama sellainen olla livahtanut mukaan!

Mutta lopulta homman ydin onkin tämän kauden Kakkonen. Se pelataan neljässä lohkossa 10 joukkueen kolminkertaisena sarjana, josta jokaisesta lohkosta putoaa suoraan kolme joukkuetta ja kaupan päälle pudotetaan Kolmoseen vielä lohkoista huonoin seitsemännelle sijalle sijoittunut joukkue!
Ensi kaudella Kakkonen pelataan kolmessa lohkossa ja ei muuta kuin pitempiä pelimatkoja on tulossa ja takuuvarmasti Kolmosesta on noussut ainakin yksi turistiseura mukaan!
Musan Salama ja Rauman Pallo-Iirot ovat tasokkaita Kakkosen joukkueita, mutta mitä sitten tapahtuu jos parkin avainpelaajaa loukkaantuu? Sitä ollaan äkkiä siellä kolmen viimeisen joukossa. Kakkosessa on nykyään jo urheilullisia ryhmiä mukana ja taso on jopa kova.
Systeemi ei ole Kakkoseen hyvä, joten sarja-arkkitehdin perustelut olisi kiva jostain saada. Taso ei tällä nouse ja piste.

Euroopan jalkapallon huippusarjoissa Englannissa Chelsea, Saksassa Bayern München ja Italiassa Juventus ovat jo varmistaneet maansa mestaruuden, mutta Espanjassa ja Ranskassa homma on vielä kahden kauppa.

Espanjan mestaruudesta taistelevat taas Real Madrid ja Barcelona. Molemmat seurat ovat vielä mukana Mestarien liigan välierissäkin, joten materiaalia pitää riittää. Ja kuin kruunuksi Saksan ja Italian mestaritkin ovat mukana Mestarien liigan välierissä.

Juventus voitti kotonaan Realin 2-1 ja taas se sai pelissä niin kutsutun mafiarankkarin! Mutta voi olla, että Madridissa tulee kylmää kyytiä. Vaikka silti Juventus on hyvä joukkue, jopa yllättävänkin hyvä ja pystyy saamaan Christiano Ronaldonkin tulikuumaksi, siis turhautuneeksi!

Mutta on Lionel Messi täysin ylivertainen jalkapalloilija maailmassa. Ex-Barcelona-luotsi Pep Guardiola pystyi pitämään Bayern Münchenin kiikarilukemissa 77 minuuttia Camp Noulla. Mutta peli kestää 90 minuuttia ja risat päälle. Tämän viimeisen vartin aikana Messi iski kahdesti ja syötti Neymarin 3-0 maalin. Siis vartissa taisi Bayernin matka Berliinin finaaliin tyssätä?

Eikä edes Manuel Neuer voinut näille maaleille mitään. Varsinkin toinen maali oli upea. Joku olisi vetänyt voimalla päin Neueria, mutta Messi zippasi pallon hänen ylitseen. Kyllä mestari on mestari.

Ässien viime kauden ykkösnyrkki Sami Lähteenmäki-Mika Niemi-Eero Elo pelannee ensi kaudella kaikki muilla mailla. Sami Lukossa, Mika Kärpissä ja Elo KHL:ssä.

Vaikka näistä ja Tommi Taimi HIFK-sopimuksellaan ovat rahanarvoista tavaraa, niin ryhmän paikkaaminen voikin olla tuskallisempi juttu! Ei kaikkea voi laskea rahassa.

Jarmo Liuhala

8.5.2015 08:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva