Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

SDP haluaa seuraavan hallituksen panostavan viennin kasvuun

Tuleva hallitusohjelma tulee SDP:n mukaan rakentaa taloudellisen kasvun nopeuttamisen ja työllisyyden parantamisen, julkisen talouden tasapainottamisen, eriarvoistumisen vähentämisen sekä turvallisuuden vahvistamisen varaan. Erityinen painopiste on viennin edistämisessä, sen myötä syntyvässä talouskasvussa ja yhteiskunnallisen oikeudenmukaisuuden vahvistamisessa.

Sosialidemokraatit ovat julkistaneet oman strategisen hallitusohjelmaluonnoksensa.

 

- Tulevalla vaalikaudella tarvitaan voimakkaita kasvutoimia, rakenteellisten uudistusten jatkamista sekä sopeutustoimia jotta hyvinvointivaltion taloudellinen kestävyys tuleville sukupolville voidaan varmistaa, sanoi ohjelmaa esitellyt SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne.

Valtio ei voi hänen mukaansa jäädä passiiviseksi sivustaseuraajaksi, vaan sen on otettava aktiivinen ja tavoitteellinen ote uuden kasvun luontiin. Ohjelma rakentaakin vahvasti investointien lisäämisen ja uuden viennin rakentamisen varaan .
SDP sitoutuu kestävyysvajeen kaventamiseen tulevalla vaalikaudella. Sopeutuspäätökset tulee tehdä nopeasti ja tuoda voimaan asteittain, ettei kasvu- ja työllisyyskehitys heikkene.

Sote-uudistuksella ja koko julkisen hallinnon uudistuksella tavoitellaan merkittäviä tuottavuushyötyjä, yhdessä parempien palveluiden kanssa.

- Toinen läpileikkaava teema on eriarvoisuuden vähentäminen. Eriarvoisuus ja epätasa-arvo ovat paitsi loukkauksia ihmisten tasa-arvoisia perusoikeuksia vastaan, myös huonoa yhteiskuntapolitiikkaa kasvun ja hyvinvoinnin kannalta, Rinne sanoi.

Sosiaalisesta oikeudenmukaisuudesta pidetään SDP:ssä kiinni myös vaikeina taloudellisina aikoina. Erityisesti yksin asuvien ikäihmisten sekä omaishoitajien asiat nousevat ohjelmassamme esiin.
SDP tavoittelee hallitusohjelmaa, jolle määritellään selkeät mittarit, jolla sen toteutumista ja onnistumista voidaan arvioida.

Puolue katsoo, että Suomen tulee jatkaa sotilaallisesti liittoutumattomana maana. Puolue on myös valmis puolustusmäärärahojen korotukseen parlamentaarisen komitean esittämällä tavalla.

2.4.2015 08:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää EU-vaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva