Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Satakunnan kuntakartta edelleen täysin auki

Satakunnan kuntaliitoshankkeiden superilta maanantaina ei tuonut Satakunnan kuntakartalle muuta selvyyttä kuin sen, että ajatus Suur-Porista haudattiin. Keski-Satakuntaan kaavaillun Teljän kaupungin synnyttämiseen on tulossa aikalisä, ja Eurajoen sekä Luvian kuntaliitoskin riippuu kuntien halusta huolimatta siitä, miten valtioneuvosto suhtautuu asiaan.

 

Lähes kaksi vuotta kuntien neuvoteltavana ollut uuden suurkunnan muodostamisesta Porin seudulle kariutui, kun Ulvilan, Nakkilan, Kokemäen, Luvian ja Pomarkun valtuustot hylkäsivät ajatuksen neuvotteluista lopullisen yhdistymissopimuksen laatimiseksi. Vain Porin kaupunginvaltuusto oli valmis jatkamaan neuvotteluja, sekin äänestyksen jälkeen perussuomalaisten vastustaessa liitosta.

Kokemäen, Nakkilan, Luvian ja Pomarkun hylkäävät päätökset olivat jo ennakkoon varmoja. Sen sijaan Ulvilassa oli mahdollista käydä kummin päin tahansa. Kahden sosialidemokraatin lipeäminen ryhmänsä päätöksestä kuitenkin merkitsi sitä, että valtuusto hylkäsi jatkoneuvottelut niukasti äänin 19-16.

Sekä Kokemäen että Nakkilan valtuustot halusivat suuntautua yhdessä Harjavallan kanssa viriteltyyn Teljän kaupunkiin. Siihen oli alunperin vahvasti osallistumassa myös Eurajoki, mutta se päätti jo aiemmin vetäytyä Teljästä ja muodostaa Luvian kanssa yhteisen kunnan. Luvia päättikin nyt selkeällä enemmistöllä suunnata Eurajoelle.

Eurajoen ja Luvian liitos ei vastaa valtioneuvoston aiemmin asettamia kriteerejä. Vaikka kunnat itse ovat halukkaita yhdistymään, niin liitos on kiinni siitä, hyväksyykö valtiovalta Luvian liittymisen Eurajoen kuntaan. On edelleen mahdollista, että valtio pakottaa Luvian liittymään Poriin.

Teljän kaupungin perustaminen Keski-Satakuntaan on mahdollista, mutta Harjavallan kaupunginhallituksen puheenjohtaja Markku Rauta (sd) sanoo, että siihen tulee nyt aikalisä.

Jukka Vilponiemi

2.4.2015 08:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva