Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

SAK: Pelisääntösovulle ei edellytyksiä

Kuva: SAK: Pelisääntösovulle ei edellytyksiä

SAK:n hallitus totesi maanantaina, ettei työmarkkinoiden neuvottelujärjestelmän uudistamiselle ole edellytyksiä, koska työnantajien tavoitteet ovat epärealistisia. Ns. pelisääntöneuvottelut keskeytyivät maanantain vastaisena yönä tuloksettomina.

Yli miljoonaa palkansaajaa edustavan SAK:n hallitus huomautti, että neuvottelurupeaman lopputulos olisi voinut olla toinen, jos Elinkeinoelämän keskusliitto EK olisi suhtautunut vakavammin palkansaajien esittämiin ratkaisuihin järjestelmän uudistamiseksi.

- Alipalkkaus, turvaamistoimet, luottamusmiehen asema, spontaanit mielenilmaukset työvoimaa vähennettäessä ja neuvotteluprosessien kehittäminen ovat kaikki tavalliselle työtä tekevälle ihmiselle tärkeitä asioita, joihin tarjosimme useita ratkaisuja. Tässä taloustilanteessa ja tällaisen rupeaman jälkeen ei voi olla kuin pettynyt siihen, että työnantajien tavoitteet jäivät täysin epärealistisiksi, eivätkä he tarttuneet historialliseen mahdollisuuteen uudistaa järjestelmää kaikkien hyväksi. hallitus totesi.

- Työntekijät ovat olleet aktiivinen neuvotteluosapuoli. Olemme pitkin matkaa pyrkineet kehittämään uusia malleja toimia. Työnantajilla on ollut pöydässä vain yksi asia – hyvitys- eli lakkosakkojen suuruus, SAK:n puheenjohtaja Lauri Lyly painotti.

 Myös STTK:n työvaliokunta totesi, että neuvotteluja sopimus- ja neuvottelujärjestelmän kehittämisestä ei ole tässä tilanteessa perusteltua jatkaa. STTK:n mielestä neuvottelut kariutuivat työnantajien realismin puutteeseen.

- Palkansaajat kävivät neuvotteluja tavoitteenaan neuvottelujärjestelmän aito kehittäminen. Neuvottelujen loppusuoralla on käynyt täysin selväksi, että työnantaja tavoittelee vain työrauhavelvoitteen rikkomisesta määrättävien sakkojen roimaa korottamista. Työnantajien joustamattomuus johti siihen, että neuvotteluissa ei näillä näkymin voida edetä, puheenjohtaja Antti Palola korostai.


16.2.2015 13:05

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva