Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Kiuru haluaa jarruttaa liikuntaharrastusten hinnannousua

Kuva: Kiuru haluaa jarruttaa liikuntaharrastusten hinnannousua

Opetus- ja viestintäministeri Krista Kiuru (sd) haluaa alentaa erityisesti lasten ja nuorten liikuntaharrastusten hintoja, jotka ovat kymmenessä vuodessa joidenkin lajien kohdalla jopa kolminkertaistuneet. Hän sanoi TUL:n Satakunnan piirin TUL:n päivän juhlassa Porissa, että hintakehitystä on voitava ainakin hillitä.

– Hintakehitykseen on voitava vaikuttaa, jotta harrastaminen ei karkaa jo joidenkin lapsiperheiden ulottumattomiin. Seurat, kunnat, liikuntajärjestöt, lajiliitot – kukin joutuu tarkastelemaan omalta osaltaan toimintatapojaan ja järjestelmiään, ja ainakin jarruttamaan hintakehitystä, Kiuru sanoi.

– Jos perheelle koituvaa harrastamismaksun kokonaisuutta ei tiedosteta, ei myöskään havahduta siihen, että asialle on tehtävä jotain.

Keinoja hintojen hillitsemiseen on useita. Kiuru mainitsi yhtenä esimerkkinä sen, että lapsille ja nuorille voitaisiin tarjota harvemman osallistumiskerran harrastuksia, jotka tulevat perheille edullisemmaksi ja joita lapset ja nuoret myös itse toivovat: oman rakkaan lajin parissa halutaan liikkua iloisella mielellä pari kertaa viikossa, ei viitenä päivänä viikossa.
Tärkeintä ministerin mielestä on se, että lapsille ja nuorille voidaan perheiden tulotasosta riippumatta tarjota liikuntapalveluja.

Krista Kiuru muistutti, että hallituksen esitys uudeksi liikuntalaiksi on parhaillaan eduskunnan sivistysvaliokunnan käsittelyssä. Uusi liikuntalaki astuu voimaan kevään aikana, jos eduskunta ehtii sen käsitellä tämän istuntokauden aikana.

6.2.2015 08:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää EU-vaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva