Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Demarit esittävät Poriin laajaa työllisyysselvitystä

Sosialidemokraattinen valtuustoryhmä on jättänyt Porin kaupunginvaltuustolle aloitteen, jossa esitetään laajan työllisyysselvityksen tekemistä. Sitä varten esitetään työryhmän perustamista.

 

Demarien mielestä työryhmän tulisi tehdä selkeät ehdotukset kaupunginvaltuustolle, jotta työttömyystilannetta voidaan ryhtyä parantamaan.

Aloitteen taustalla ovat mm. sekä työttömien hätä, pitkäaikaistyöttömyyden kasvu sekä työttömyyden vaikutus kaupungin talouteen.
Sosialidemokraattien mielestä pitää selvittää mm. se,  millä toimin kaupunki voi edistää työttömien aktivointia siten, että kaupungin menettämät maksuosuudet saadaan selkeään laskuun. 

Vastausta vaaditaan myös siihen, miten aktivointitoimenpiteitä, tukityöllistämistä palkkatuella, työkokeilua ja kuntouttavan työtoiminnan aikkoja voisi lisätä ja  voidaanko työpaja- ja työpankkitoimintaa lisätä ja kehittää nykyisestä. 


Pohdittavaa  olisi myös siinä, miten Porissa voitaisiin ottaa käyttöön erilaisia vaihtoehtoisen ammattikoulutuksen malleja ja kokeiluja, joissa osa-ammattitutkintoja olisi mahdollista suorittaa, jotta työllistämispolulla eteneminen ja aktivointijaksojen työllisyysvaikuttavuus paranisivat merkittävästi nykyisestä.

Selvittämisen arvoista on sekin, mistä löytyisi mielekästä työtä, joka lisää aidosti kunnan palvelevuutta, mutta ei johda vakituisen ammattihenkilöstön saneeraamiseen ja vähentämiseen tai yritystoiminnan epäedulliseen kilpailuasemaan, ja miten koulupudokkaat saadaan aktiivisille  ja työlähtöisille elämänpoluille.

Demarit haluavat selvittää myös ikääntyneiden pitkäaikaistyöttömien tilanteen ja mahdollisuudet päästä vielä töihin.

21.11.2014 07:46

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva