Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Kirkko kuuluu kaikelle kansalle

Kuva: Kirkko kuuluu kaikelle kansalle

Ensi maanantaina ennakkoäänestyksellä alkavissa seurakuntavaaleissa valitaan seurakuntiin ne luottamushenkilöt, jotka ensi vuonna valitsevat edustajat kirkon ylimpään päättävään elimeen kirkolliskokoukseen. Se päättää seurakuntien hallinnon uudistamisesta, ja Porissa kirkkovaltuustoon pyrkivät sosialidemokraatit haluavat, että uudistuksissa kirkko ja seurakunnat pysyvät edelleen lähellä ihmisiä.

Kirkolliskokouksessa valmistellaan parhaillaan seurakuntien hallintouudistusta, jonka tavoitteena on liittää seurakunnat yhtymiksi, joihin keskitetään seurakuntien taloudenhoito ja hallinto.

Uudistusta on valmisteltu laajalla kaarella, ja todennäköistä on, että ensi vuonna valittava uusi kirkolliskokouksen viimein tekisi päätökset.

Paikallisissa seurakunnissa uudistusta odotetaan ainakin mielenkiinnolla, osin ehkä pelonsekaisinkin tuntein.

Porissa kirkkovaltuustoon pyrkivät sosialidemokraatit eli KansanKirkko-SDP -valitsijayhdistys haluaa turvata sen, että paikallisissa seurakunnissa palvelut pysyvät ihmisten lähellä. Keskittämistä kaipaavat vain hallinto ja taloudenhoito, lähipalvelut pitää säilyttää nykyisellään.

- Seurakuntien on huolehdittava ihmisistä ja jäsenistään koko ihmisiän. Siihen ei saa tulla katkosta. Nykyisin nuoret aikuiset jäävät helposti seurakunnan katveeseen, korostaa valitsijayhdistyksen tiedottaja Altti Lammi.

– Ajamme koko kansan etuja kirkossa, ja peruslähtökohtamme on suvaitseva ja erilaisuuksia hyväksyvä sosialidemokratia. Ehdokkaamme toimivat kirkossa sen puolesta, että kukaan ei jää yksin, heikommista huolehditaan, kaikki ovat kutsuttuja yhdenvertaisina seurakuntalaisina, ja kirkosta tehdään koko kansan kirkko.

Jukka Vilponiemi

Enemmän seurakuntavaaleista 24.10. Uudessa Ajassa

 

24.10.2014 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää EU-vaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva