Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Kiikarointia

Kuva: Kiikarointia

Jokaisen jalkapallosta pitävän kuuluu jo arvokisaturnauksen karsintojen kolmen ottelun jälkeen omata selkeä käsitys siitä, että onko homma jo mennyt pieleen vai vieläkö toivo elää pääsystä Ranskan EM-lopputurnaukseen vuonna 2016?

Esiin ensin faktat. Suomi on pelannut kolme ottelua. Suomi on voittanut niistä yhden vieraissa, sekä pelannut yhden pelin kotona tasan että hävinnyt sen toisen kotona. Koossa on siis kolmesta ottelusta neljä pistettä ja pelaamatta vielä seitsemän peliä. Kieltämättä saavutetut neljä pistettä on vähemmän kuin mitä ennakkoon odotettiin, koska kaksi päävastustajista kohdattiin kotona ja niistä peleistä tuli vain piste!

Mutta ei se helppoa ole ollut Kreikalla ja Romaniallakaan. Romanialla on koossa 7 pistettä, mutta Kreikalla vain yksi. Ja nimenomaan Kreikka oli se maa, joka lohkoon arvottiin ykköskorista. Jos ennen karsintaturnausta joku asiantuntija olisi povannut, että Pohjois-Irlanti menee heittämällä jatkoon, niin ehkä sitäkin olisi kummasteltu. Nyt Pohjois-Irlanti on voittanut kaikki kolme peliään ja niistä vielä kaksi pahaa vierasottelua. Ei se silti niin helppoa tule olemaan, sillä pitää muistaa, että Pohjois-Irlannilla on edessä vielä hankalat koti- sekä vierasottelu Suomea vastaan! Jossittelun siemen, mikäli Suomi voittaa nuo molemmat, niin sehän menee pisteellä ohi!

Yhtä kaikki. Suomen seuraava ottelu vieraissa 14. marraskuuta Budapestissa Unkaria vastaan, on nyt jo yksi avainpeleistä. Se voittamalla Suomi on taas kuin Huuhkaja pelissä mukana. Ei kivitetä ihan vielä.

Silti molemmissa Helsingissä pelatuissa otteluissa oli mielestäni virheitä avauskokoonpanon valinnoissa. Mixu Paatelainen valitsi kumpaankin peliin avaukseen Alexander Ringin ja antoi vielä huimasti Ringille vastuuta erikoistilanteiden antajana. Voi olla, että Mixu tietää Ringistä enemmän kuin muut, mutta kummassakaan pelissä ei niitä avuja näkynyt. Päinvastoin, Ring oli Suomen heikoin lenkki ja ratkaisi Romania-ottelun hankittuaan punaisen kortin.

Jarmo Liuhala

Lue koko kolumni 17.10. Uudesta Ajasta

17.10.2014 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva