Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Kuntajakoselvitysten jatko ensi maanantaina valtuustoissa

Satakunnan kunnissa pähkäillään kuntajakoselvitysten jatkamisen kanssa. Maanantaina 22. syyskuuta hallitukset tekivät esityksiä valtuustoille, joiden on määrä päättää jatkoselvityksiin mukaan lähtemisestä maanantaina 29. syyskuuta.

 

Samalla kunnissa korostettiin moneen kertaan, että päätös jatkoon menemisestä ei vielä tarkoita liitosten hyväksymistä.

Luvian kunnanhallitus esittää valtuustolle, että Luvia osallistuisi yhdistymissopimuksen valmisteluun Porin kaupunkiseudun kuntajakoselvitysalueella. Sen sijaan kunnanhallitus antaisi pakit Keski-Satakunnalle. Kimmo Toroska (ps) tosin ehdotti, että Luvia osallistuisi yhdistymissopimuksen valmisteluun myös Keski-Satakunnan alueella, mutta ehdotus raukesi kannattamattomana.

Kokemäen kaupunginhallitus esittää neuvottelujen jatkamista niin Porin seudun kuin Keski-Satakunnan kanssa. Kaakkois-Satakunnan suunnasta ei vielä tehty päätöstä.

Harjavallan kaupunginhallitus päätti vielä lykätä esityksen tekemistä asiasta. Kaupunginjohtajan esitys oli, että kuntajakoselvitystä jatketaan sekä Porin seudun että Keski-Satakunnan kuntien kanssa.

Merikarvian kunnanhallitus esitti, ettei neuvotteluja jatketa Porin seudun kuntien kanssa. Pomarkun kunnanhallitus esitti neuvottelujen jatkamista Porin kanssa, mutta sanoisi ei Pohjois-Satakunnalle.

Siikaisissa, Nakkilassa ja Ulvilassa päätösesitykset valtuustoille on tehty jo aiemmin. Nakkilan kunnanhallitus esittää jatkoneuvotteluja sekä Porin seudun että Keski-Satakunnan kanssa. Siikainen ei olisi mukana sen paremmin Pohjois-Satakunnan kuin Porinkaan jatkoneuvotteluissa. Ulvilan kaupunginhallitus katsoo Porin kaupunkiseudun suuntaan.

Myös Rauman seudulla pakka on vielä melko sekaisin. Eurajoella kokoontui 22. syyskuuta jo valtuusto päättämään asiasta. Kunnanhallitus oli esittänyt, että Keski-Satakunnan kuntaliitosneuvotteluihin ei osallistuta, mutta valtuusto palautti asian uudelleen kunnanhallituksen käsiteltäväksi. Eurajoki on mukana kuntarakennelain edellyttämässä selvityksessä, jossa osapuolina ovat Eurajoki, Rauma ja Pyhäranta.

Euran kunnanhallitus esitti, että Eura jatkaa Rauma–Eura-kuntaliitoksen selvityksen valmistelua.

Rauman kaupunginhallitus esittää, että Rauma jatkaa vapaaehtoisia kuntarakenneselvityksiä niin Euran kuin Laitilan kanssa. Samalla todettiin, että lain määräyksen mukaisesti jatketaan Eurajoen, Pyhärannan ja Rauman kuntajakoselvitystä.


23.9.2014 11:17

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää kevään eduskuntavaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva