Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Rauman sosiaali- ja terveystoimessa tiukka budjettivääntö

Kuva: Rauman sosiaali- ja terveystoimessa tiukka budjettivääntö

Tiukat raamit koettelevat kunnissa erityisesti sosiaali- ja terveyspuolta, jonka menoja on muita vaikeampi ennakoida ja hillitä. Raumalla kuten monessa muussa kunnassa väestön ikääntyminen vaatii kohdentamaan palveluja erityisesti vanhuksille.

– Ei pitäisi olla uutinen että ikäihmisten määrä kasvaa ja he tarvitsevat yhä enemmän esimerkiksi lääkäripalveluja ja tehostetun palvelusasumisen paikkoja, mutta tuntuu kuin harva olisi uskonut, miten tämä vaikuttaa palvelurakenteeseen, sanoo Rauman kaupungin sosiaali- ja terveyslautakunnan puheenjohtaja Kalle Leppikorpi (sd).

Ikäihmiset on otettava huomioon muita väestöryhmiä unohtamatta. Leppikorpi mainitsee erikseen lastensuojelun ja toimeentulotuen, kummankin menot ovat kasvussa, jälkimmäisen työttömyyden nousun takia.

– Helposti puhutaan vain terveyspuolesta, kun juuri sosiaalipuolella on enemmän heikompiosaisia, joiden etua demarien tulee ajaa.

Raumalla sosiaali- ja terveyslautakunta yhdistettiin 2012, mutta työ on vielä kesken. Uudesta organisaatiosta ikäkeskus ja perhekeskus ovat jo toteutuneet, ja ensi vuoden aikana aiotaan yhdistää Rauman terveyskeskussairaalan ja aluesairaalan tulosalueet, jotta saadaan niiden henkilökunnat yhteiskäyttöön vapaammin liikuteltaviksi.

Kalle Leppikorpi on toista kautta valtuuston jäsen, ja tänä syksynä Rauman työväenyhdistys on asettanut hänet eduskuntavaaliehdokkaaksi. Toinen yhdistyksen ehdokas on kansanedustaja Kristiina Salonen.

– Vaikka olemme saman ”tallin” ehdokkaita, teemme kumpikin omaa ja omannäköistä vaalikampanjaa – hyvässä sovussa, vastustajat ovat jossain muualla.

Heli Kokko

19.9.2014 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva