Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Kohti kaikille yhteistä seurakuntaa

Kankaanpään seurakuntavaaleissa nähdään mielenkiintoinen asetelma, jossa vastakkain on kaksi erilaisia arvoja korostavaa ryhmittymää; Kirkon virallisen linjan kannattajat sekä Seurakunnan parhaaksi. Kirkon virallisen linjan kannattajien vaaliliitossa mukana ovat sosialidemokraatit, perussuomalaiset, kokoomus, vasemmistoliitto, vihreät ja sitoutumattomat. Listalla on 45 nimeä. Seurakunnan parhaaksi -listalla ehdokkaita on 32.

 

Käytännössä kysymys on siitä, että kirkon virallisen linjan kannattajat hyväksyvät myös naispapit kun taas toisen ryhmittymän ehdokkaat eivät. Kankaanpään seurakunta alkaa olla Suomessa niitä viimeisiä linnakkeita, joissa naispappeutta ei vielä virallisesti hyväksytä.

- Näin laajalla rintamalla ja yli puoluerajoen yltävällä yhteistyöllä ei varmastikaan missään muualla Suomessa ole näissä vaaleissa lähdetty asioita ajamaan. Meidän tavoitteemme on edetä pienin askelin kohti kaikille yhteistä seurakuntaa, kirkon virallisen linjan kannattajien listalla ehdokkaana oleva Jarmo Lehtilä korostaa.

Kirkon virallisen linjan kannattajat ovat sekalaista seurakuntaa, avoin yhteisö, johon mahtuvat kaikenlaiset seurakuntalaiset, niin epäilevät tuomaat kuin uskossaan vahvatkin.

- Korostamme olevamme osa Suomen evankelis-luterilaista kirkkoa. Kirkkolaki, kirkkojärjestys ja kirkolliskokouksen päätökset koskevat myös meitä. Kirkko on yhtäläisen ihmisarvon yhteisö, ja syrjintä on kristinuskon ydinsanoman vastaista. Myös naispuoliset papit ovat tervetulleita seurakuntamme papeiksi, koko ryhmä tähdentää.

- Neljä asiaa; oikeudenmukaisuus, tasa-arvo, demokratia ja päätöksenteon avoimuus, ne ovat meidän kulmakiviämme, painottaa puolestaan Erkki Lilja.

Maarit Kautto

Lue lisää seurakuntavaaleista ja Kankaanpään asioista 19. syyskuuta Uudesta Ajasta.

19.9.2014 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva