Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Terveisiä Itsenäisyydenkadulta!

Kuva: Terveisiä Itsenäisyydenkadulta!

Se on nyt sitten tehty, Uuden Ajan toimituksen ja konttorin muutto. Takana on 34 vuotta Juhannuslehdossa Kuninkaanlahdenkadulla talossa, jonka Kehitys Oy rakennutti kukoistuksensa vuosina 1980-luvun alussa kirjapainolleen ja Uudelle Ajalle.

Sitä ennen ne toimivat vuosikymmenet Porin torin varrella Antinkadulla. Nyt satakuntalaisten omaa demarilehteä tehdään Porin ydinkeskustassa Itsenäisyydenkadun varrella sijaitsevassa Palojoenkulman liike- ja toimistotalossa.

Uusi Aika on ollut viime vuosina enemmän kielteisten kuin myönteisten uutisten aiheena, mutta tähän muuttoomme ei liittynyt pommeja. Oli vain pakko lähteä Kuninkaanlahdenkadulta, koska talon silloinen omistaja ilmoitti heinäkuun lopussa myyvänsä koko kiinteistön kuntosaliyritykselle, joka peruskorjaa parhaillaan taloa kuntoilukeskukseksi.

Kun toimituksen ja konttorin tavarat muutettiin elokuun viimeisenä perjantaina uuteen osoitteeseen, alkoi entisten tilojemme väliseinien purku jo samana iltana. Jos tuli kiire löytää uudet vuokratilat, niin oli uudella omistajallakin kiire aloittaa remontti.

Porissa on tällä hetkellä runsaasti tyhjiä liike- ja toimistotiloja, mutta sopivan tilan löytäminen juuri meidän käyttötarkoitukseemme ei ollut aivan yksinkertainen asia. Kuukauden varoitusajalle mekin kuitenkin löysimme paikkamme.

Kun on kuluttanut saman talon portaita ja lattioita 34 vuotta, liittyy muuttoon tiettyä haikeutta. Sanotaan kuitenkin, että vanhan loppu on uuden alku, ja niin tässäkin tapauksessa. Valoisat ja viihtyisät tilat ovat antaneet meille lehden tekijöille uutta puhtia tehdä Suomen sosialidemokraattisimman maakunnan sosialidemokraattisinta lehteä. Vaihtelu virkistää.

On kuitenkin huomion arvoinen asia, että Uuden Ajan ja nykyisen Kehitys Oy:n muuttoon päättyi aikakausi, jonka kuluessa työväenliikkeen kirjapaino nousi Kuninkaanlahdenkadulla maakunnan merkittävimpien painotalojen joukkoon. Samana kautena kirjapainon kannattavuus tosin myös laski alan kovan kilpailun takia, ja paino myytiin Nelostuotteen pelikonsernille.

Samaisten 34 vuoden aikana myös Uusi Aika nousi kukoistukseensa. 1980-luvun puolivälissä lehdessä työskenteli pelkästään toimittajia 15 sekä hieman vähemmän muuta henkilökuntaa. Nyt Uuden Ajan palveluksessa työskentelee päätoimisesti viisi henkilöä.

Ajat ovat todellakin muuttuneet.

Eihän demarilehden teko uusissakaan tiloissa aina helppoa ole. Me taistelemme edelleen sosialidemokraattisen puolueen kanssa siitä, mikä on puolueen enää harvoille maakuntalehdille maksaman viestintätuen oikea määrä.

Satakunnassa on koko ajan hämmästelty SDP:n pää-äänenkannattajaksi mainitun Demokraatti-lehden saamaa 2,5 miljoonan euron vuotuista tukea verrattuna omaan 50 000 euroomme.

Nyt tähän toki tulee muutos, kun SDP on päättänyt puolittaa Demokraatin saaman tuen. Sen varjopuolena on seitsemän lehdentekijän joutuminen työttömäksi.

Toisten ongelmilla ei pidä ilakoida, mutta Demokraatissa joudutaan nyt nauttimaan sitä samaa kitkerää lääkettä, jotta sosialidemokraattisissa maakuntalehdissä on jouduttu nielemään aiemmin ja yhä edelleen.

Jukka Vilponiemi

12.9.2014 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva