Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Pohdintoja

Kuva: Pohdintoja

Vaalipäivien muutos tapahtuu jos eduskunta sen hyväksyy. SDP:n puoluehallitus otti myönteisen kannan vaalipäivien keskittämiseksi huhtikuulle. Mitä tämä vaikuttaa Porin kunnalliselämässä? Nykyinen valtuustokausi päättyy 31.12.2016, jos päättyy? Jos uusi lakiesitys menee läpi eduskunnassa seuraavat kunnallisvaalit käydään vasta 16.4.2017. Vaalipäivän jälkeen alkaa kunnissa poliittiset paikkajakoneuvottelut touko-kesäkuussa. Valtuusto ja lautakunnat vaihtuvat kesäkuun eli 30.6.2017 mennessä. Tämä tietää sitä, että luottamushenkilöt istuvat kuusi kuukautta kauemmin kuin normaalisti.

Miksi vaalipäivä halutaan muuttaa syksystä - kevääseen? Syitä ovat olleet uuden valtuuston työn alkaminen niin, että he rakentavat tulevan vuoden talousarvion niin sanotusti itselleen. Perusteluissa on mainittu myös paremmat keväiset ilmastot. Jos lakiuudistus menee eduskunnassa päätökseen asti tulee Porin Sos.Dem. Kunnallisjärjestön ja valtuustoryhmän sopeuttaa järjestötoimintansa muutosten myötä.

Edustaako joku taho Porissa rasismia? Viime kaupunginvaltuuston kokouksessa Porin Perussuomalaiset jäivät yksin pakolaisten vastaanotossa.

Suomen valtio ottaa pakolaisia vastaan reilut toistatuhatta, valtiovalta toivoo, että kunnat ottavat pakolaisia vastaan sota-alueilta jossa ihmishenki on uhattuna heistä johtumattomista syistä. Meille sosialidemokraateille kaupunginhallituksen linjaus - että pakolaisia otetaan vastaan - oli aivan selvä toimintatapa. Asiasta ei tarvinnut paljoa edes keskustella. Pakolaismäärän vastaanottaminen tulisi toteuttaa jopa suuremman henkilömäärän mukaisesti.

Kaupunginvaltuuston ryhmä ei ymmärtänyt Porin Perussuomalaisten linjauksia, perustelut heillä olivat ala-arvoisia. Sosialidemokraattien kanta tuli hyvin esille valtuuston kokouksessa, kiitokset puhujille Arja Laulainen, Mirva Heino, Antti Vuolanne.

Pormestarimalli Poriin? Valtuustoryhmämme ja kunnallistoimikunta ovat ottaneet myönteisen kannan pormestarimalliin joka olisi Porin malli, jota on kehitelty pääasiassa organisaatiotoimikunnan sosialidemokraattisten jäsenten toimesta. Olen käynyt keskusteluja eri poliittisten ryhmien kanssa ja kaikki suhtautuvat kriittisesti pormestarimalliin.

Ensimmäinen toteamus on, että se tulee kalliiksi ja valtuustosopimuksessa sanotaan ettei kustannukset saa nousta nykyisestä tasosta. Miten pormestarimalli rahoitetaan? Aivan samalla tavalla kuin päätoimisen kaupunginhallituksen kokopäivätoiminen puheenjohtaja ja puolipäiväiset varapuheenjohtajat. Keskushallinto on paisunut eli kaupunginjohtajille on iso esikunta joiden tehtävä kuvia ja tarpeellisuutta pitää arvioida uudelleen organisaatiotoimikunnassa. Linjajohtaminenkin tulee mielestäni uudista ja hakea sieltä taloudellisia voimavaroja.

Porin torille kohtaamispaikka. Hyvä ajatus, me sosialidemokraatit olemme vuosikausia olleet torin elävöittämisen kannalla, ottaen huomioon torikauppiaat, asiakkaat ja erilaiset esiintyvät järjestäjätahot. Kustannukset ovat noin 250 000-300 000 euroa, tuntuu isolta, mutta jos lavayhteisö toimii tulee siinä kerralla ottaa kaikki mahdollinen ja tarpeellinen huomioon. Porin tori on aina ollut keskipiste maakunnalle ja porilaisille. Me teemme tämän investoinnin vuosikymmeniksi eteenpäin, silloin pitää rakentaa kunnollinen ja hyvästä materiaalista.

Esa j. Wahlman

5.9.2014 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva