Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Yhteen hiileen

Kuva: Yhteen hiileen

Suomen talous on nollakasvu-uralla. Venäjän talouden taantuma tuntuu jo Suomenkin taloudessa.

Bruttokansantuote on Suomessa supistunut vuodesta 2012 lähtien, joten tästä vuodesta tulee kolmas perättäinen miinusmerkkinen vuosi. Taloudellinen kasvu on pysähtynyt euroalueella ja talouskasvu on Suomessa menossa tänä vuonna miinukselle. Kansalaisten ostovoima supistuu. Talouden käänne Suomessa siirtyy jälleen kerran tulevaisuuteen. Kestävyysvaje on tosi-asia, elämme selkeästi yli varojemme. Kansakunta velkaantuu edelleen.

Hallitusherrat ja rouvat nahistelevat, kuin pikkukakarat hiekkalaatikolla. Suuret rakenteelliset uudistukset,( sote ja kunta) odottavat maaliin pääsyä. Aina keksitään mitä kummallisimpia kapuloita rattaisiin, joko periaatteellisista syistä tai ”kun minä en ole idean isä, ei sitä voi edistää”- syistä. Poliitikot on valittu tekemään päätöksiä. Usean puolueen muodostamassa hallituksessa on varmasti vaikea löytää yksituumaisuutta. On muistettava, että Suomessa ei ole yhtään sellaista poliittista liikettä joka yksin voisi päättää asioista, aina tarvitaan yhteistyötä. Yhteistyöllä saavutetaan kulloinkin paras mahdollinen lopputulos, ei ole siis häviäjiä ja voittajia, vaan kaikki saavat jotain. Joskus päätös voi olla vaikeasti nieltävissä, mutta kun se on yhdessä tehty, ei siitä saa syyttää vain yhtä puoluetta. Kun tekee parhaansa, sen pitää riittää. Kaikki mittarit näyttävät nyt sellaisia lukemia, että se yhteinen hiili ja konkretia on löydyttävä ja säilytettävä suomalainen sopimusyhteiskunta voimissaan. Ainoastaan näin voimme menestyä.


SDP:n kannatus lukemat ovat tällä hetkellä kovin alavireiset. Tavoite on kova, olla seuraavien vaalien jälkeen suurin eduskuntapuolue. Suomessa on järjestetty vuoden 1907 jälkeen eduskuntavaalit 36 kertaa. Kansa on 28 kertaa äänestänyt SDP:n suurimmaksi puolueeksi. Toiseksi suurin se on ollut viisi kertaa. Alle 20 prosentin kannatukseen SDP on saanut tyytyä vain vuosina 1962 ja 2011. Sosialidemokraatteja on tarvittu ja tarvitaan suomalaisen hyvinvoinnin rakentamiseen. SDP on vaikuttanut puolueista ehkä eniten siihen, että tällä hetkellä elämme Suomessa, jossa ihmisillä on hyvä koulutus ja sosiaali- ja terveydenhuolto, puhumattakaan muista hyvistä asioista. Jos halutaan olla rakentamassa edelleen yhdessä hyvinvointivaltiota, kannatta ilman muuta pysyä hallitusvastuussa. Hallituksen ulkopuolella voi vain huudella ja laukoa sutkauksia sekä olla mahdollisimman äänekäs populisti. Mitä perussuomalaiset ovat saaneet aikaan suuren jytkyn jälkeen? Ei ilmeisesti ole paljon kerrottavaa.

Tulevalle eduskunnalle jää varmasti monia uudistuksia, joissa tarvitaan myös sosiaalidemokraattien kädenjälki, siksi on pyrittävä keskiviivan ylittävään hallituspohjaan. Sopimusyhteiskunnassa on saavutettu myös hyviä tuloksia kolmikantaisella valmistelulla ja sopimisella.

Kaikkien demarien on nyt ryhdistäydyttävä ja ruvettava puhaltamaan yhteen hiileen, jotta roihu syttyy ja vaaleissa tavoite suurimmasta puolueesta toteutuu.

Hyvää syksyä, metsään kannattaa mennä nyt, saat sieltä antimet mainiot.

Rauno Vesivalo

29.8.2014 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää kevään eduskuntavaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva