Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Hunajaa Porin apulaiskaupunginjohtaja Kari Hannukselle

Satakunnan Journalistit jakaa tänä vuonna hyvän tiedottamisen hunajapurkin Porin kaupungin apulaiskaupunginjohtaja Kari Hannukselle ja huonon tiedottamisen suolasalkkarin yhteisesti Norilsk Nickelin Harjavallan tehtaalle, Varsinais-Suomen ely-keskukselle ja Porin kaupungin ympäristövirastolle.

 

Satakunnan Journalistit myöntää vuoden 2014 hyvän tiedottamisen hunajapurkin Porin kaupungin tekniselle apulaiskaupunginjohtajalle Kari Hannukselle. Hän on aina valmis vastaamaan toimialaansa liittyviin kysymyksiin, oli sitten kyse kaupungin rakentamisesta, kiinteistöistä tai liikelaitoksista.
Jos Hannukselle jättää soittopyynnön, hän myös soittaa takaisin - ei kovin tavallista virkamieheltä.
Hannus on keskusteleva, palvelualtis, mediamyönteinen ja toimialallaan kovan luokan asiantuntija. Hän ei piiloudu hallintokoneiston taakse.
Porissa ei ole aina helppoa olla apulaiskaupunginjohtaja, mutta Kari Hannus on osoittanut, että jos asiat joskus riitelevätkin, ei se tarkoita, että myös henkilöt riitelisivät.
Tunnustuksesta iloisesti yllättynyt Hannus totesi keskiviikkona hunajapurkin saatuaan, että avoin ja varhainen tiedottaminen on olennainen osa hyvää ja sujuvaa hallintoa. Hänen mielestään hallinto pääsee helpommalla, kun asioista puhutaan. Esimerkiksi kaavoitushankkeista on Porissa kerrottu asianosaisille niin varhain kuin mahdollista.
- Meillä tehdään hyvin vähän valituksia kaavoista. Tilanne on aivan toinen esimerkiksi Turussa. Avoin kansalaiskeskustelu vähentää kitkaa päätöksenteossa. Se on kaikkien etu, sanoi Hannus.

Huonon tiedottamisen suolasalkkarin satakuntalaisjournalistit antavat yhteisesti Norilsk Nickelin Harjavallan tehtaalle, Varsinais-Suomen ely-keskukselle ja Porin kaupungin ympäristövirastolle hitaasta ja ristiriitaisesta tiedottamisesta Kokemäenjoen heinäkuisen suuren nikkelipäästön yhteydessä.
Norilsk Nickelin Harjavallan tehtaalla alettiin etsiä vuotoa nikkelintuotantoprosessista sunnuntaina 6. heinäkuuta puolen päivän aikaan. Maanantaiaamuna kello 9 yhtiö kertoi asiasta ely-keskukselle sekä joenvarren kaupungeille ja kunnille. Useat tiedotusvälineet kertoivat yli 60 tonnin nikkelivuodosta tiistaina iltapäivällä, mutta ely-keskus tiedotti asiasta virallisesti vasta keskiviikkona. Päästö oli alkanut jo lauantaina 5. heinäkuuta.
Satakunnan Journalistien mielestä näin hidas tiedottaminen vakavasta ja kansalaisissa suurta huolta herättäneestä ympäristövahingosta ei ollut asianmukaista edes heinäkuun lomakaudella. Huolta lisäsi se, että eri tahojen tiedot olivat ristiriitaisia. Ainakin paikallisten ja alueellisten ympäristöviranomaisten pitäisi kyetä antamaan yhdenmukaisia lausuntoja muun muassa joen veden käyttörajoituksista.
Ristiriitaiset lausunnot ovat jatkuneet elokuulle asti. Nikkelipäästö on ollut vaikea asia tiedotettavaksi, mutta tällaisessa tilanteessa viranomaiset eivät saa sortua keskinäiseen nokitteluun.
Satakunnan Journalistit ry on jakanut hunajaa ja suolaa vuodesta 1988.

20.8.2014 11:27

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva