Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Missä hämmennys, siellä...

Kuva: Missä hämmennys, siellä...

Näin jälkikäteen voi ajatella, ettei se ollut sittenkään yllätys. Hänhän on usein siellä, missä herätellään poliittista hämmennystä. Ja nyt sitä hämmennettävää riittää.

Kyse on porilaisesta valtiopäiväneuvoksesta Mikko Elosta, joka oli tiistaina monen yllätykseksi mukana keskustelussa, jossa Itä-Ukrainan ”Donetskin kansantasavallan Suomen edustuston” päälliköksi nimitetty kohudosentti Johan Bäckman sekä edustuston lehdistösihteerinä esiintyvä porilainen opettaja Evgenia Hilden-Järvenperä olivat puolustamassa Itä-Ukrainan Venäjä-mielisten toimintaa.

Heidän rinnallaan oli Elon lisäksi toinen entinen kansanedustaja ja psykiatri, Pirkko Turpeinen-Saari, joka on profiloitunut paitsi riippuvuustutkijana myös Yhdysvaltojen arvostelijana.

Mikko Elo on puoluekannaltaan sosialidemokraatti, samoin Evgenia Hilden-Järvenperä sekä Pirkko Turpeinen-Saari. Voidaan kai tulkita, että ellei Elo ollut puolustamassa Itä-Ukrainan separatisteja, niin hän oli ainakin puolustamassa Hilden-Järvenperää, joka oli aikanaan Elon löytö Karhukaupungin Demarit -yhdistykseen, jonka Elo perusti, ja joka myöhemmin sulautui Porin sos.dem. Killan kanssa Porin Demarit ry:ksi.

luvulla hän toimi kommunistien kansanedustajana ensin SKDL:n ryhmässä, sitten vähemmistökommunistien perustaman Demokraattisen vaihtoehdon ryhmässä.
Johan Bäckmanin rinnalla siis esiintyi Porissa tiistaina varsin erikoinen kolmikko, joka lähes yhteen ääneen arvosteli Yhdysvaltoja, Euroopan unionia ja Suomen hallitusta näiden harjoittamasta Venäjä-politiikasta erityisesti nyt Ukrainan kriisin yhteydessä mutta myös aajemminkin.


Elon mukaan Suomen osallistuminen EU:n Venäjä-pakotteisiin on päätetty perustuslain vastaisesti. Hänen mielestään Suomen ei olisi pakko noudattaa EU:n yhteistä ulkopolitiikkaa, vaan se voisi irtaantua siitä, vaikka se kiusallista olisikin.

Todellisuudessa irtaantuminen olisi paljon enemmän kuin kiusallista. Se olisi suorastaan mahdotonta. EU:ssa joko ollaan tai olla.
Varmasti oikeassa Elo oli siinä, että Suomessa ei ole riittävästi arvioitu pakotteiden vaikutusta maamme taloudelle.

Pirkko Turpeinen-Saari taas näki kaiken pahan taustalla vain Yhdysvallat, jonka ainoa päämäärä on nujertaa Venäjä. Hänen mukaansa Venäjälle ei pitäisi asettaa talouspakotteita, koska Venäjä ei ole terrorisoinut muita kansakuntia. Terrorisoijat ovat hänen mukaansa Yhdysvalloissa.

Tässä kohtaa osa noin 50-päisestä yleisöstä alkoi hermostua ”aivopersusta”, ja yksi kuulija lähti äänekkäästi pois ohi musta-asuisten turvamiesten, jotka oli haalittu paikalle.

Evgenia Hilden-Järvenperä väitti, että koko Ukrainan kriisi on lännen provokaatio: ”Yhdysvallat on istuttanut Ukrainaan fasistihallituksen, ja myös malesialaisen matkustajakoneen alasampuminen oli lännen provokaatio. Yhdysvallat järjestää Venäjän rajoilla provokaatioita kaataakseen Putinin. Valmistautukaa siihen, että Yhdysvallat järjestää provokaatioita Venäjää vastaan myös Suomessa”.

Johan Bäckman syytti suomalaista mediaa ja erityisesti Sanoma-konsernia siitä, että se on mukana yhteisessä rintamassa Suomen liittämiseksi Natoon, ja pääministeri Alexander Stubb on Yhdysvaltain vakoilija, joka on luvannut viedä Suomen Natoon.

Niin tai näin, kolmen sosialidemokraatin osallistuminen tilaisuuteen on herättänyt hämmennystä, ja siitä on vedetty turhia johtopäätöksiä. Ei siis ihme, että SDP:n puoluesihteeri Reijo Paananen älähti keskiviikkona ilmoittaen puolueen sanoutuvan irti kolmikon mielipiteistä.

Mielenkiintoista onkin nähdä, mitä tekee Evgenian ja Mikon yhdistys Porin Demarit ry 21. elokuuta.

Jukka Vilponiemi 

8.8.2014 07:46

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää kevään eduskuntavaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva