Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Asuntomessut aiotaan keskittää pelkästään Karjarantaan

Porin 2018 asuntomessut rakennettaankin ehkä vain Karjanrantaan eikä lainkaan joen toiselle puolelle Hevosluotoon, koska luotojen alueelle rakentaminen vaatisi tulvansuojelun takia Hanhiluodosta Hevosluotoon johtavan kahden sillan rakentamista uudelleen. Apulaiskaupunginjohtaja Kari Hannuksen mukaan kaupungilla ei ole varaa 5,5 miljoonan euron siltainvestointeihin tässä vaiheessa.

 

Päätöksiä messualueen keskittämisestä Karjarantaan ei ole vielä tehty, ja viralliset neuvottelut Suomen Asuntomessujen kanssa aloitetaan elokuussa. Hannuksen mukaan messuorganisaation kanssa on kuitenkin jo käyty epävirallisia keskusteluja, joiden henki on ollut myönteinen kaupungin esittämille muutoksille.

Hevosluotoon rakentamiselle ei olisi enää esteitä, koska kaupunki ja Varsinais-Suomen ely-keskus ovat päässeet yhteisymmärrykseen tarvittavista tulvansuojelutoimista. Sen kallein osa on kahden sillan sillan rakentaminen uudelleen, koska nykyisellään niiden virtausaukot ovat liian kapeat.

Koska kaupungin investointitasoa on laskettu, ruvettiin hakemaan toista vaihtoehtoa. Jos kaupungin esitys menee asuntomessuorganisaatiossa läpi, Karjarannatie 25:n tuntumaan rakennetaan kerros- ja rivitalojen lisäksi myös tiivis omakotialue.

Messujen käytössä on 10 hehtaarin alue, joka on kokonaan kaupungin omistuksessa. Hannus näkee muitakin hyviä puolia: torille on matkaa vain kaksi kilometriä, tieyhteydet ovat hyvät, kaukolämpölinja kulkee läheltä jne. Entisen teollisuusalueen maa on aikanaan putsattu ja hiekkamaana se soveltuisi hyvin rakentamiseen.

Alueella oleva teollisuushalli otettaisiin messujen ajaksi käyttöön. Metson varastona toimiva halli on sata metriä pitkä, 20 metriä leveä ja 20 metriä korkea.

Luotojen alue pysyisi messuilla kuitenkin mukana niin, että suunniteltu yhteistyö siirtolapuutarhan, palstanviljelijöiden ja melontaseuran kanssa toteutuisi. Karjarannan ja Hevosluodon välille rakennettaisiin tilapäinen silta.

Messujen keskittäminen Karjarantaan tarkoittaa sitä, että Hevosluodon tulvansuojelu odottaa vuoroaan. Kaupunki investoi vuosittain miljoona euroa tulvansuojeluun, ja pengertöiden jälkeen aiotaan ruopata mm. Kirjurinluodon kärkeä ja myöhemmin Pihlavanlahtea.

Heli Kokko

16.7.2014 12:07

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva