Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Palkansaaja-mielenosoituskoneistot kuntoon

Kuva: Palkansaaja-mielenosoituskoneistot kuntoon

Paluu Juhannuksen jälkeiseen arkeen on nyt takana myös allekirjoittaneella ja siitäkös koiranpentumme riemastui kaluamalla yövuoron aikana toisen ihkauusista juhlakengistäni käyttökelvottomaan kuntoon. Mutta koska Elämä on ja tästä voin syyttää vain itseäni, lienee syytä heti alkuun vaihtaa puheenaihetta, jotta pääsee irvailemaan muiden tekemisille tai tekemättä jättämisille.

Tuli tuossa Juhannuksen pyhinä ja jo hieman aiemminkin pidettyä itsensä pikkuisen tarkoituksenhakuisesti uutispimennossa, ettei Juhannus menisi pilalle ainakaan huonojen uutisten johdosta. Oivan tekosyyn tähän uutispimentoon tarjosi muun muassa muutamat otteet Kokoomuksen uuden puheenjohtajan Alexander Stubbin linjapuheesta. Vaikka huoli Stubbin linjauksista minihallitusneuvottelujen alla olikin aito, täytyy tässä yhteydessä nostaa hattua tuoreelle valtiovarainministerille Antti Rinteelle, koska hänen vaatimuksestaan hallitusneuvotteluissa rakennettiin olosuhteet huomioon ottaen jopa historiallisen mittava työllisyyspaketti ja samalla verotuksen inflaatiotarkastuksia kohdennetaan ostovoimaa lisäävällä tavalla pieni- ja keskituloisille. Yhtään työpaikkaa ei tosin ole vielä näiden neuvottelujen tuloksena tainnut syntyä, joten jätetään henskelien paukuttelut vielä omaan arvoonsa.

Nyt kuitenkin mennään jo kovaa vauhtia kohti seuraavia eduskuntavaaleja, enkä varmaankaan kovin pahasti ennusta vikaan, jos noiden vaalien jälkeen Stubbin linjapuheessa esille nostama tuloerojen korottaminen ja mutkin Kokoomukselle tärkeät finanssimaailmaa kumartavat tavoitteet nousevat vahvasti "framille". Ainakin se meidän olisi jo pitänyt viimeaikaisista vaaleista oppia, että emme osaa kannustaa työkavereitamme vaaliuurnille tai ainakaan äänestämään omien etujensa mukaisesti. Kaikkein varmimpia äänestäjiä ovat nimenomaan Kokoomuksen "arvomaailmaa" kumartavat kanssasisaremme. Tuosta oikeiston yliotteesta on syytä olla näin EU-vaalien jälkeen huolissaan hieman laajemminkin. Kylmää kyytiä eurooppalaisten palkansaajien työehtoihin on luultavasti luvassa johtuen muun muassa siitä, että "EU-kriittisimmät" ryhmittymät, jotka kuuluvat nimenomaan tuohon tiukalla puoluekurilla säännösteltyyn "oikeistobloggiin", nostivat vaaleissa asemiaan koko Euroopassa.     

Hieman tuoreemmista kuulumisista suivaantuneena en myöskään millään lakkaa ihmettelemästä, että palkansaajakeskusjärjestöt ovat nyt Pride-viikkojen aikana lähteneet kohtuullisen näyttävästi laittamaan paukkuja seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen puolustamiseen. No jonkun kai sekin leiviskä sitten on hoidettava, mutta nyt "tavisduunarit" työpaikoilla ovat asiasta kiukkuisia luottamusmiehille, jotka heidän silmissään tietenkin ovat käyntikortteja ammattiliittoihin päin. Ainakin Facebook-viestiketjujen perusteella asia on herättänyt jopa uhkauksia ay-liikkeen jäsenyydestä eroamisesta.

Edellinen mielipide tarjoaakin sujuvasti "Aasinsillan" näkemykselle, jonka mukaan palkansaajakeskusjärjestöjen olisi syytä alkaa käynnistelemään koneistojaan kohtuullisen näyttävälle mielenosoitukselle esimerkiksi siltä varalta, että kun eläkeikäkiistaan aikanaan saadaan jonkinlainen ratkaisu, oletan, että kyseinen ratkaisu tulee olemaan jonkinlainen kompromissi mekaanisen eläkeiän noston ja todelliseen eläköitymisikään saakka jaksamisen välimaastosta. Jos näin on, tavallisen palkansaajan silmissä syyllinen on taas kerran se oma tuttu luottamusmies. Tällainen näkemys nostettiin esille SAK:n Rauman Paikallisjärjestö ry:n ammattiosastotapaamisessa ja näkemyksemme mukaan mielenosoituksella voitaisiin viestiä niille edustamillemme henkilöille, että jotain on ainakin yritetty.
Jari Mäki-Korte 

27.6.2014 07:25

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva